Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

OS-backen säger nej tack till Redhawks

Malmö Redhawks kan nog glömma att backstjärnan Patrik Hersley flyttar hem. Han vill vara kvar i KHL även nästa säsong.

Patrik Hersleys ambition är att stanna i St Petersburg.Bild: PETTER ARVIDSON
– Om det löser sig, så stannar jag i St Petersburg. Det är i alla fall tanken, säger 31-åringen från Höllviken.
Patrik Hersley råkade ut för ungefär samma öde som Malmö Redhawks. Ut i semifinalen – St Petersburg förlorade i söndags mot CSKA Moskva och föll därmed med 2–4 i matcher.
Inte precis vad de regerande mästarna St Petersburg hade räknat med.
– Därför är det svårt att säga vad som händer, det blir lite rockader i klubben. Vi kommer att ha en dialog de närmaste veckorna, kommenterar Patrik Hersley.
En anledning till att St Petersburg åkte ut var att många av lagets ryska spelare var med och vann OS-guld i Sydkorea.
Det tror Patrik Hersley.
– Killarna hade sin formtopp i OS och la säsongens krut där. Vi var slutkörda mentalt och fysiskt. Vi orkade inte riktigt, säger Hersley, som själv var med i det svenska OS-laget.
Patrik Hersley satte dock personbästa i grundserien: 35 poäng (14+21) på 43 matcher för St Petersburg. Efter fyra KHL-säsonger ser det ut att bli en femte. Och inget spel i Redhawks. Planen är att spela ytterligare ett år i Ryssland.
– Malmö har gjort det jättebra. Men som jag sagt tidigare: flyttar jag hem är det inte för en säsong och att jag sticker sedan. Man ska känna sig klar. Just nu känns det som om jag kör vidare i KHL – om allt löser sig.
Gå till toppen