Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lugi dam

”Vi hade för många cirkushästar”

H65 behöll övertaget mot Lugi i den första SM-semifinalen när mästarna utklassningsvann med 28-21 och tog sin sjätte raka seger mot lokalkonkurrenten.
– Det känns fantastiskt, sa H65-målvakten Jannike Wiberg.

Höörs H65 Jannike Wiberg i semifinalen mot Lugi.Bild: AVDO BILKANOVIC
HANDBOLL. SM-semifinal 1:5: H65–Lugi 28-21 (12-10) . 1-0 till H 65 i semifinalserien.
Det var målvaktsprofilen som fixade hemmasegern och övertag direkt i semifinalserien men Lugitränaren Dragan Brljevic var besviken.
– Höör hade arbetshästar. Vi hade för många cirkushästar. Vi hade inte gjort läxan ordentligt. Nu måste vi sudda den här matchen snabbt, det är trots allt bara 1-0 i matcher, sa Lugitränaren.
H65 fick en flygande start stöttade av en fullsatt hemmahall, 650 personer bara bubblade av förväntningar och H65 fick den start som man ville i semifinalspelet.
Wiberg missade samtliga tre kvartsfinaler mot VästeråsIrsta men gjorde en inspirerad comeback och såg till att H65 kunde gå till halvtidsledning med 12-10. Ett tag var det tiomålsledning men det stannade vid sju måls skillnad.
– Ett stort samarbete, det var hela lagets seger. Nu är det nästa match som gäller. Det står bara 1-0, poängterade också Wiberg.
Hon hade halsfluss under kvartsfinalspelet men nu var hon alert igen.
– 40 graders feber i fyra dagar. Jag var riktigt sjuk. Det känns verkligen skönt att komma tillbaka på det här viset.
Liksom i kvartsfinalserien mot Kristianstad var det Hannah Flodman som höll Lugi kvar i matchen i första halvlek genom sitt starka skytte.
– Men det räcker inte att spelet bara fungerar i perioder. I tappar i kontringarna och när vi får övertag i skyttet så missar vi igen, sa Hannah Flodman.
Lugis Hannah Flodman mot H65.Bild: AVDO BILKANOVIC
Tränare Brljevic var inte bara positiv kring sexmålsskytten Flodman.
– Hon måste lära sig att spela 60 minuter. Där är hon inte än. Hannah börjar strålande, men det räcker inte att vara nöjd när man gjort tre-fyra mål. Hon har så mycket större kapacitet, tyckte Brljevic.
Han släppte in Jenny Carlson offensivt. Hon gjorde fem mål i den andra halvleken men kunde inte ändra matchbilden.
– Det är klart att det känns skönt för egen del att jag fick till några mål och kom in i spelet. Men det var alldeles för sent. Och vi släpper övertaget på Wiberg igen. Vi får inte riktigt stopp på dom hur vi än gör.
Inte heller gjorde målvaktsbytet i mitten av andra halvlek - Ida Nilsson ut och Clara Westholm in - fick H65 ur rytmen.
– Höör vinner målvaktsmatchen och dom straffar oss alldeles för enkelt, sa Brljevic.
Mästarna H65 fick den start de ville.
– Vi vinner enkelt mot ett av Sveriges bästa lag. Då kan man inte vara annat än nöjd. Nu är det Lugi som har pressen på mig. De måste prestera på fredag, tyckte H65-tränaren Ola Månsson.
Gå till toppen