Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

H65-tränaren: ”Vi har det mentala övertaget”

Lokalderby i SM-semifinalspelet. Svenska mästarna H65 tar emot utmanaren Lugi hemma.

Höörs Ola Månsson och Lugis Dragan Brljevic duellerar i semifinalen.
En fajt många ser fram emot. Hallen i Höör kommer att vara fylld till sista plats vilket innebär 700 åskådare.
– Vi skulle nog kunna fylla två hallar. Men det är kul att det bli lite exklusivt också, säger H65-tränaren Ola Månsson.
H65 får betraktas som favorit, inte bara för att de är regerande mästaren utan för att man har bra koll på Lugi, seger i de fem senaste matcherna. Dessutom har H65 hemmaplansfavör i semifinalserien.
– Det mentala kommer att avgöra och där har vi fördelen. Vi har vunnit fem matcher i rad, fyra av dessa med ett eller två mål. Sådant spelar roll. Vi har ju även tagit 40 poäng i seriespelet och Lugi 27. Det visar vår styrka, menar Månsson.
Lugitränaren Dragan Brljevic tycker det är dags för Lugi.
– Det här med statistik har jag aldrig trott på. Det finns alltid nya mål. Vi är redo och på rätt väg igen. Vi har spelat två jämna matcher mot H65 i serien som vi förlorat knappt. Nu måste vi vara lite bättre, vi måste stoppa deras kontringar. Och det gör vi genom att vara väldigt disciplinerade i anfallsspelet, säger Brljevic.
Han är nöjd med kvartsfinalinsatserna mot Kristianstad, tre raka segrar.
– Vi spelade vi vår bästa handboll för säsongen. Det är starkt att vi plockar fram det när vi ska vara som bäst. Vi har växt på slutet. Ska vi slå Höör måste vi nå upp i den nivån igen och det kan vi.
Läget i truppen?
– Alla är friska och krya, stämningen är bra i gruppen, säger Brljevic.
Hannah Flodman är hetast för tillfället. Hon gjorde 16 mål i kvartsfinalerna mot Kristianstad varav nio i den sista kvartsfinalen.
Det är spelaren som Ola Månsson varnar för.
– Hon är absolut i form. Annars är det spelarna med mest rutin som brukar kliva fram. Det kommer att gå åt helvete för båda lagen periodvis i matcherna, svänga fram och tillbaka, menar Månsson som är optimist efter klara 3-0 mot VästeråsIrsta.
Anna Olsson och Anna Johanssons har tränat för fullt sist tiden och Jannike Wiberg är tillbaka efter att ha tvingats avstå de tre kvartsfinalerna på grund av halsfluss. Tilda Winberg kan även bli aktuell för spel.
– Folket är tillbaka och det är jag tacksam för. Vi har haft stora problem med skador och sjukdomar under säsongen och det tycker jag har påverkat oss. Men vi har nått en nivå som vi hade hoppats på ändå. Även med fem spelare borta hade vi bra startuppställningar mot Västerås. Nu får vi fler möjligheter att alternera, tycker Ola Månsson.
Semifinalserien:
15/4 H65-Lugi
20/4 Lugi-H65
25/4 H65-Lugi
Ev 28/4 Lugi-H65
Ev 2/5 H65-Lugi
Det andra semifinalparet Skuru och Sävehof börjar sitt spel på måndagen. Final i Göteborg 10 maj.
Gå till toppen