Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Malja sexa i premiären: ”Älskar verkligen att ladda”

Malmöföraren Gustav Malja blev sexa sammanlagt i sin premiärhelg i Porsche Carrera Cup i tyska Ochersleben.

– Det här känns verkligen skönt. Allt har varit så nytt för mig den här veckan, och man har funderat en hel del på hur man ligger till. Porschen är väldigt kul att köra och jag känner mig verkligen inspirerad inför resten av säsongen, säger Gustav Malja.
Den här säsongen har han skiftat formelbilar till Porscheracing. Han känner också att den här racingens natur tilltalar honom.
– Det här är en riktigt rolig form av racing och jag älskar verkligen att man kan gå ut och ladda för fullt från första till sista minuten. Det gick aldrig i GP2 eller formel 2, där däcken dog efter ett par varv. Jag har verkligen saknat det. Jag är väldigt glad att jag kunnat komma in i den här världen och jag känner mig mer och mer hemma.
Malja slutade åtta i race 1 och sexa i race 2. Det ger en sammanlagt sjätte plats på 18 poäng efter två avverkade race av 14.
Nästa race för Gustav Maljas del blir också det en slags premiär, när systerserien Porsche Mobil 1 Supercup drar igång i samband med F1-tävlingen i Barcelona den 11-13 maj.
Läs mer: I högsta fart mot stora drömmen
Läs mer: Malja efter första F1-testet: ”Magiskt – nej, det var ännu bättre”
Gå till toppen