Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

16-åring döms för misshandel och hot mot lärare efter bråk om Ipad

Pojken satt i ett klassrum och kollade på Youtube när en lektion skulle starta. När läraren drog hörlurssladden ur Ipaden blev pojken arg, och hotade med att han skulle slå läraren om läraren rörde honom.

Ordväxlingen fortsatte och när läraren och en kollega bad eleven lämna klassrummet gav eleven läraren en kraftig knuff så att läraren föll in i en skärm som stod bakom honom.
Läraren tappade andan men fick inga blåmärken. Kollegan gick iväg med Ipaden och de skildes åt.
Senare återkom eleven och utdelade ytterligare en knuff till samme lärare och sa att han skulle slå igen om han inte fick tillbaka läsplattan.
Pojken erkänner att han knuffat läraren, men menar att det borde räknas som ofredande, inte misshandel. Han menar att han inte fick någon förvarning innan läraren ryckte hörluren ifrån honom.
Rätten bedömde den första knuffen, som var så kraftig att läraren tappade balansen, som ringa misshandel, men den andra puffen, som var lättare, rubriceras som ofredande. Pojken döms också för hot om mer våld.
Pojken döms till ungdomsvård med ungdomskontrakt.
Gå till toppen