Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Äldrematen i Staffanstorp är sämst i landet – S vill se extern expertutredning

I en ny undersökning kommer Staffanstorps kommun sist när det gäller mat och måltidsmiljö på särskilt boende. ”Den är kass”, säger Maj-Britt Jensen, som bor på Pilegårdens äldreboende. Nu ska det hållas möten med politiker, tjänstemän, anhöriga och boende för att försöka komma till rätta med situationen. Samtidigt vill Socialdemokraterna att äldreomsorgen ska utredas externt av experter.

"Antingen är den för stark eller så smakar den ingenting alls" säger Maj-Britt Jensen om maten på Pilegårdens äldreboende.Bild: Astrid Adelgren
Det är i Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) och Socialstyrelsens rapport, där vården och omsorgen på olika håll i landet jämförs, som Staffanstorp får ett mindre smickrande resultat på flera punkter. Det gäller bland annat bemötande, förtroende och trygghet i hemtjänsten. Och när det gäller mat och måltidsmiljö på särskilt boende får Staffanstorp sämsta möjliga placering.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen