Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Axnér räds inte mästarna: ”Mött betydligt bättre lag”

Kristianstad valde Lugi och HK Malmö får ta sig an Alingsås. På torsdag inleds SM-semifinalerna i handboll. – Vi har mött betydligt bättre lag än Kristianstad, säger Lugitränaren Tomas Axnér.

Hjärnornas kamp väntar. Kristianstads Ola Lindgren mot Lugis Tomas Axnér. Malmös Stian Tönnesen mot Alingsås Mikael Franzén.
Tomas Axnér fanns på plats i Alingsås som expertkommentator och såg hemmalaget knipa den sista semifinalplatsen genom att besegra Ystads IF.
Inga helskånska semifinaler, men en helskånsk semifinal i bäst av fem med start på torsdag i Kristianstad.
– Jag visste att Kristianstad skulle välja oss oavsett hur det gick mellan Alingsås och Ystad och jag är lite överraskad, säger Tomas Axnér.
– Jag tycker vi har ett försvarsspel som kan ställa till med mer trubbel för deras anfallsspel än vad de andra lagen har. Får vi till en fullträff så kan vi hålla dem på väldigt få mål.
Kristianstad är regerande mästare och mäktiga på hemmaplan, men Lugi har skaffat sig värdefull erfarenhet i Europaspelet den här säsongen.
– De är skyhöga favoriter, men vi behöver inte springa och gömma oss någonstans. Vi har spelat jämnt och varit nära att slå lag som är betydligt bättre än Kristianstad. Kan vi få till det spelet så finns det helt klart en möjlighet att rubba dem, säger Tomas Axnér.
Läs också HK:s nyförvärv kan bli motståndare i semi: ”Känns konstigt”
HK Malmös tränare Stian Tönnesen följde den sista kvartsfinalen framför tv:n och la lite krut på att fundera på motståndare.
– Det ska bara bli skönt att komma igång nu efter det långa uppehållet. Det är det här vi har tränat för. Vi har full respekt för Alingsås. Det är ett bra lag som har varit i många finaler de senaste åren. Det blir en riktig fajt.
HK Malmö har en bra känsla med sig in i semifinalserien efter att ha slagit Alingsås två gånger på fyra dagar, borta och hemma, i de senaste mötena.
– Det har vi med oss, men det gäller ingenting nu, fast det hade såklart varit värre om vi förlorat med tio bollar, säger Stian Tönnesen.
Gå till toppen