Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Beyoncé inför nytt universitetsstipendium

Megastjärnan Beyoncé hyllar sin afro-amerikanska bakgrund med nytt stipendium. Arkivbild.Bild: Andrew Harnik/AP
Världsstjärnan Beyoncé skrev musikhistoria i helgen då hon som första svarta kvinna uppträdde som huvudakt på musikfestivalen Coachella.
Nu fortsätter artisten att värna om sin afro-amerikanska bakgrund genom att dela ut 100 000 dollar i stipendiepengar till studenter på traditionellt ansedda svarta universitet.
"Vi hedrar alla institutioner av högre utbildning som arbetar för att bevara kultur och skapa miljöer som optimerar lärandet, vilket vidgar drömmar och studenters möjligheter", säger Ivy McGregor, representant för Beyoncés stiftelse Beygood, i ett pressmeddelande.
För kommande läsår, 2018 till 2019, utdelas fyra stipendier på 25 000 dollar till fyra studenter på Xavier University i Louisiana, Wilberforce University i Ohio, Tuskegee University i Alabama och Bethune-Cookman University i Florida.
I juni inleds Beyoncés världsturné tillsammans med hiphopartisten, och tillika maken, Jay Z. Den 26 juni uppträder paret på Friends arena i Solna.
Gå till toppen