Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Burlöv

Coop stannar på Burlöv Center fram till årsskiftet

Först kom beskedet att Coop Forum skulle lägga ner sin verksamhet på Burlövs Center i juni. Nu har kontraktet förlängts och butiken blir kvar året ut.

Coop Forum har funnits på Burlöv Center sedan 1971.Bild: Johan Pihlemark
Det var i slutet på februari som Coop Forum meddelade att man skulle avveckla verksamheten på shoppingcentret lagom till sommaren.
– Efter långa diskussioner med fastighetsägare har vi inte kunnat komma överens om en väg framåt helt enkelt. Tyvärr. Det är en sorglig dag för oss på Coop, sa Patrik Levin, regionchef på Coop, till Sydsvenskan då.
Läs mer: Coop Forum på Burlöv Center lägger ner
Nu verkar parterna ha kommit överens – i alla fall om att förlänga kontraktet något. I ett mejl till tidningen bekräftar Pernilla Olsson, centrumchef på Burlöv Center, att Coop blir kvar fram till årsskiftet.
– Vi är väldigt glada över att våra kunder även fortsättningsvis kommer kunna handla livsmedel hos oss på Burlöv Center, skriver hon.
Personalen på Coop är uppsagd, men har fått tidsbegränsade förlängningar av sina anställningskontrakt.
–  De har fått information om detta och vi kan inte stanna kvar och bedriva vår verksamhet utan dem, säger Tarik Belqadi, pressekreterare på Coop.
Enligt honom kommer butiken att vara kvar på samma plats, men med mindre lokaler.
– Jag kan inte gå in på detaljer, men vi blir kvar året ut.
Och sedan stänger ni?
– Så ser det ut idag, säger Tarik Belqadi.
Enligt tidigare information från Coop var personalen i butiken inte uppsagd. Den informationen stämde inte. Artikeln är uppdaterad.
Fakta

Coop har lång historia på Burlövs Center

Burlövs Center invigdes 1971. Redan från starten dominerades köpcentret av OBS, som Kooperativa förbundets största butiker då hette.

Hösten 2001 bytte OBS namn till Coop Forum. Butiksytan i Burlöv har under årens lopp minskat successivt, bland annat har byggavdelningen stängts ner.

Idag har Burlövs Center cirka 70 butiker, fördelade på 34 000 kvadratmeter.

Gå till toppen