Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Dödade sina ägare – nu har Chico avlivats

Hunden Chico som dödade sina ägare har avlivats. Hunden på bilden har inget med artikeln att göra. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Hunden Chico bet ihjäl sina ägare, en 52-årig rullstolsburen kvinna och hennes 27-årige son, i en lägenhet i Hannover. Chicos öde har engagerat många djurvänner i Tyskland och nära 300 000 personer har skrivit under en namninsamling för att hunden, som är en blandras av mestadels Staffordshire bullterrier, inte skulle avlivas. Något som nu ändå skett, skriver Die Welt.
Myndigheterna har hittat en anmälan om att Chico ska ha betett sig aggressivt redan 2011. Den 52-åriga kvinnan höll hunden i en bur inne i lägenheten och rastade honom sällan utanför hemmet. Myndigheterna har medgivit att insatser borde ha gjorts som kunde ha förhindrat tragedin.
Trots protesterna valde myndigheterna att låta Chico somna in. Som skäl anges att Chico hade en käkskada och skulle ha behövt opereras flera gånger. Dessutom ansågs han fortfarande som oberäknelig.
Gå till toppen