Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Flera skadade i maktprotest i Armenien

Polis blockerar vägen för oppositionella protester på måndagen.Bild: Karo Sahakyan/AP/TT
Tusentals personer har begett sig ut på gatorna för att protestera mot vad oppositionen beskriver som en maktkupp av Armeniens förre president Serzj Sargsian.
Omkring 6 000 personer samlades i huvudstaden Jerevan på måndagen. En oppositionsledare och flera dussin andra personer skadades. Polis sköt tårgas och chockgranater mot folkmassan, som försökte tvinga sig igenom en avspärrning med taggtråd för att ta sig till parlamentsbyggnaden.
Serzj Sargsian var fram till i mars Armeniens president, en post han tillträdde 2008. Han handplockade själv sin efterträdare, Armen Sargisan.
Presidenten har en närmast ceremoniell roll. Utnämningen ska ses som en övergång från det tidigare systemet till ett nytt styre där makten ligger hos premiärministern och parlamentet.
Det styrande partiet, som innehar en majoritet i parlamentet, nominerade Serzj Sargsian i lördags. På tisdagen är det tänkt att parlamentet ska fatta beslut om han ska installeras som premiärminister. Inga andra kandidater ställer upp.
Läs alla artiklar om: Protesterna i Armenien
Gå till toppen