Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Landslaget VM-laddar i Höllviken: ”Otroligt inspirerande”

Herrlandslaget i innebandy har spikat sina planer inför VM och ett stopp på vägen är ett träningsläger med eventuell landskamp i Höllviken. "Otroligt inspirerande", säger Jörgen Hagman, ordförande i Höllviken innebandy.

Höllvikenspelaren Johannes Wilhelmsson lär få träna med landslaget på hemmaplan.Bild: Bildbyrån
Herrarnas VM i innebandy avgörs i Prag i månadsskiftet november-december. Nu har landslaget släppt sitt program för hur man ska ladda på vägen dit.
– Fram till VM har vi lagt om programmet lite grann jämfört med tidigare. Den stora skillnaden mot tidigare upplägg är att vi kommer att genomföra tre träningsläger på hemmaplan under sommarmånaderna, säger förbundskapten Mikael Hill på förbundets webbplats.
Den 14-17 juni finns 22 landslagsspelare med ledarteam i Höllviken på ett träningsläger där man eventuellt också kommer att lägga in en landskamp.
– Otroligt inspirerande att Svenska Innebandyförbundet valt att lägga sitt kommande landslagsläger hos oss i Höllviken. Vår resa uppåt i seriesystemet har skapat en rejäl innebandyboom och att få hit några av världens bästa spelare samlade tillsammans gör ju att detta intresse får en boost till, säger innebandyklubbens ordförande Jörgen Hagman.
Mikael Hill:
– Höllviken var väldigt sugna på att arrangera ett läger. Jag och Jörgen Hagman pratade ihop oss och de har presenterat ett jättebra koncept. De har varit drivande och pushat för det här. Höllviken är ett härligt ställe att vara på under sommaren, så det är en bra kombination.
Fakta

Så VM-laddar innebandylandslaget

24–27 maj (torsdag-söndag). Läger på Bosön (28 st. spelare).

- 14–17 juni (torsdag-söndag). Läger i Höllviken. Eventuell landskamp. (22 spelare)

- 30 augusti-2 september (torsdag-söndag) (22 spelare)

- 17–21 oktober (onsdag-söndag). EFT i Sverige (22 spelare)

- 19–26 november (måndag-måndag). VM-läger på Fuerteventura, Spanien. (22 spelare)

- 30 november-10 december, (fredag-måndag), VM i Prag, Tjeckien. (20 spelare)

- 1–3 februari (fredag-söndag), Finnkampen i Finland (20 spelare)

Gå till toppen