Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Matchvant Skellefteå: "Fördel för oss"

Medan Växjö har vilat och tränat har Skellefteå fått spela sig i form till SM-finalserien. Ett läge som Skellefteås speedkula Tim Söderlund gillar: – Det är en fördel för oss, vi har matchtempot i kroppen.

Tim Söderlund känner sig fräsch trots den tuffa semifinalserien mot Djurgården. Arkivbild.Bild: Erland Segerstedt/TT
När SM-finalserien startar på tisdagskvällen i Växjö är det ett utvilat hemmalag som kommer till spel.
Laget vann sin semifinalserie mot Malmö i fyra raka matcher och fick hela förra veckan till träning och vila. Laget tog tre dagar helledigt innan finslipningen började.
Skellefteå avgjorde först i fredags kväll mot Djurgården, 4–2 i matcher, och har sedan dess haft två träningsdagar och en ledig dag.
Många skulle se det som en fördel för Växjö – men JVM-forwarden vänder på det.
– Jag känner mig pigg och kry. Jag tror bara det är positivt att vi har spelat längre, säger han.
Skellefteå gör sin sjunde SM-finalserie på de åtta senaste säsongerna. För Söderlund är det dock premiär.
– Det ska bli jätteroligt, det är inte många som får uppleva det här under sin karriär.
Skellefteå må ha prenumererat på SM-finaler tidigare, men den här säsongen var det få som trodde på Västerbottenslaget. Länge stod laget och föll med superkedjan, OS-trion Joakim Lindström, Oscar Möller och Pär Lindholm.
I slutspelet har varenda formation klivit fram.
– När OS-kedjan åkte i väg till Pyeongchang snackade vi andra om att vi måste ta tag i det här. Då hade vi inte den att lita på. Vi var tvungna att steppa upp och vi fick mycket självförtroende av det.
– Personligen känns det jättebra, jag tycker jag har skapat mycket målchanser och fått lite utdelning. Vi har bra stäm i formationerna, säger 20-åringen.
Han har själv gjort fyra mål i slutspelet och är delad trea i den interna målligan – med ytterligare tre spelare – bakom Möller (sju mål) och Lindholm (sex).
På tisdagen ser det ut som om Skellefteås målhungriga forwards slipper skadade OS-målvakten Viktor Fasth och i stället ställs mot Viktor Andrén.
– Det är inget vi lägger fokus på, utan vi går ut och kör vem det än är som står, säger Söderlund.
Gå till toppen