Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-backen magsjuk – kan missa toppmötet

Redan på onsdag spelar Malmö FF nästa allsvenska match - borta mot Djurgården. Och truppen riskerar att bli än tunnare till den matchen.
– Eric (Larsson) har magbekymmer. Han är något bättre i dag. Det har gått runt en del i vår. Det är dagar att spela på än, vi får avvakta och se, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson. Vi är försiktiga med att ta honom runt laget 48 timmar efter senaste symptom, så är han aktuell får han kanske träna för sig själv på tisdagen.

180130 Malmö FFs Eric Larsson under en träning med Malmö FF den 30 januari 2018 i Bradenton.Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35426Bild: LUDVIG THUNMAN
Nu är det ju inte så mycket att spela på den här gången. Larsson missade måndagsträningen och redan på tisdagen är det matchförberedande pass och avresa till Stockholm.
På högerbackspositionen är ju Andreas Vindheim borta på grund av knäskada sedan tidigare. Men MFF har lånat in Isak Ssewankambo och han är den givne reserven i ett läge då Larsson inte kan spela. Han har gjort en hel match i U21-laget på positionen och fick hoppa in som höger yttermittfältare när Traustason klev av i Sundsvall.
Däremot är just Arnor Traustason ute på delar av måndagens träningspass.
– Han har en liten retning i fotleden, som egentligen kom redan i cupen. Hamnar han olyckligt, blir det en ny retning och sådant kan ta tid att bli av med. Vi försöker hålla igång funktionen i foten och ser till så att den är så stabil som möjligt, så att han vid få tillfällen hamnar i smärta och ny retning. Vi har ett litet jobb där att göra den närmaste tiden. Tanken är att han ska kunna spela matcher och vi hoppas han kan spela redan på onsdag, säger Jesper Robertsson och tillägger:
– Han kände av lite under vissa vinklar på träningen, men kunde göra det vi hade tänkt. Sen får vi också se på reaktionen efteråt.
För Traustason är våren viktigare än för många andra. Han har en isländsk VM-plats att försvara också.
– Det är positivt att leden återhämtar sig så pass bra efter träning och match med de behandlingar vi gör. Troligtvis får vi köra dem hela våren, vi är i alla fall helt överens i det medicinska teamet hur vi ska hantera det, säger Jesper Robertsson.
Även Rasmus Bengtsson återfinns i stadions inre under måndagen efter sin lungkollaps för ett par veckor sedan.
– Han sitter på cykeln där inne. Han har börjat väldigt lätt, men kan röra på sig. Han ska göra en kontrollröntgen av lungan på fredag. Är den positiv, tror jag läkaren ger klartecken för stegvis stegring av träningen. Han mår väl i alla fall, säger Jesper Robertsson.
Fouad Bachirous skadade lårmuskel magnetundersöks under dagen.
– Vi får se vad svaret visar. han har en nedsatt funktion i baksidan, sen om det är en liten bristning eller en retning får vi se. Han hittar muskeln och alla senfästen är hela. Det är förstås mycket positivt, säger Jesper Robertsson.
Markus Rosenberg tränade heller inte med laget, men det är enligt plan efter konstgräsmatch. Han körde inne i gymmet.
Läs mer: Rankning: Allsvenskans 30 bästa värvningar
Läs mer: Bachirous språktrubbel i MFF: ”Rosenberg är svår att förstå”
Läs mer: Sydsvenskan tippar – så slutar allsvenskan
Läs alla artiklar om: Allsvenskan 2018: Djurgården-MFF
Gå till toppen