Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Grekiska musiker fängslade i Georgien för satanism

Två medlemmar i grekiska metalbandet Rotting Christ fängslades under ett turnéstopp i Georgien. Sångaren Sakis Tolis säger att myndigheterna stämplade dem som terrorister på grund av bandets namn, skriver musiktidningen NME.

Rotting Christs sångare och trummis stämplades som terrorister i Georgien.Bild: Ester Segarra
När Rotting Christ-medlemmarna anlände till Georgiens huvudstad Tbilisi i torsdags blev sångaren Sakis Tolis och hans bror, trummisen Themis Tolis, stoppade av polis vid gränskontrollen.
"Vi fick våra pass och mobiltelefoner beslagtagna och leddes till en fängelsecell. När vi krävde att få veta varför vi greps blev vi tillsagda att det var hemliga uppgifter", säger Sakis Tolis i ett uttalande som citeras av nättidningen The Quietus.
Senare fick de veta av bandets juridiska ombud att Georgiens säkerhetspolis satt dem på en lista över "oönskade element", eftersom de ansågs vara satanister och i förlängningen därför ansågs benägna att begå terrorbrott.
"Vi fick inte ha någon kontakt med någon på utsidan under tolv timmar. Cellen var liten och smutsig och förhållandena dåliga", skriver Sakis Tolis.
De återstående två bandmedlemmarna undslapp den omilda behandlingen eftersom de inte delade efternamn med Tolis-bröderna. Deras bokningsagent i Georgien kunde med hjälp av sina kontakter till slut få bröderna fria. Bandet kunde genomföra sin spelning i Tbilisi och sedan fortsätta turnén till Armenien.
Fakta

Rotting Christ

Rotting Christ började spela tillsammans 1987. De har även tidigare hamnat i konflikter med anledning av bandnamnet. Bland annat anklagades de av en amerikansk republikansk politiker för att vara "anti-katolska". Sångaren i bandet Megadeth, Dave Mustaine, vägrade även framträda under en spelning i Grekland om Rotting Christ också spelade, vilket ledde till att bandet tvingades ställa in.

Bandmedlemmarna själva anser att "kristendomen är det värsta som någonsin drabbat mänskligheten".

Rotting Christ spelar på Sweden Rock Festival utanför Sölvesborg torsdag 7 juni.

Källa: Allmusic.com

Gå till toppen