Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Polisen jagar unga män som rånar sexsäljare

Kvinnorna släppte in vad de trodde var sexköpare – istället kom tre beväpnade rånare in i lägenheten. Nu jagar polisen tre unga män för dådet.

Det grova rånet inträffade vid 00.30-tiden i en lägenhet på Rönneholm natten mot söndagen. Två kvinnor befann sig i bostaden när de knivbeväpnade män kom in.
Kvinnorna blev rånade på mobiltelefoner och en icke angiven summa kontanter.
– En av kvinnorna fick lindriga skador. Det finns en viss beskrivning av gärningsmännen, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.
Med viss regelbundenhet anmäls rån mot sexsäljare i Malmö. Tidigare har två olika grupperingar av unga män begått dåd mot ett stort antal kvinnor tills de åkt fast. Men den senaste tiden har få fall kommit till polisens kännedom.
Nils Norling tror att det finns ett stort mörkertal, bland annat eftersom offren ofta är på tillfälligt besök i Malmö från andra länder och varken har tilltro till myndigheter eller har kunskap om den svenska sexköpslagen.
Rånarna tar i regel kontakt med kvinnorna via nätet och ger sken av att vara presumtiva sexköpare. Valet av offer beror ofta på att man tror att kvinnorna har tillgång till stora summor kontanter.
Läs mer: ”Om 900 individer säljer sex i Malmö, tänk då på hur stor efterfrågan är”
Läs mer: Två års fängelse för brutalt rån efter planerat sexköp
Gå till toppen