Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Ringde för länge på grannarnas dörr – döms för ofredande

Den 67-årige mannen menar att han ville ha hjälp eftersom hans sambo var borta. Därför ringde han upprepat och länge på grannarnas dörr tidigt en morgon i september förra året. Nu döms han för ofredande.

Det finns gamla konflikter mellan den nu dömde mannen och hans granne, sedan tiden när grannen var ordförande för bostadsrättsföreningen i Lund. Det skriver tingsrätten i sin dom.
Kvällen innan hade 67-åringen varit berusad och uttryckt sig olämpligt. Därför hade grannen ingen lust alls att öppna dörren när ringklockan började låta efter klockan 05 på morgonen.
Enligt grannen och hans fru såg de 67-åringen genom titthålet i dörren, medan han ringde på dörrklockan en hel minut i taget tre gånger. Paret monterade då ner insidan av dörrklockan. När 67-åringen upptäckte att klockan inte längre gav i från sig ljud övergick han till att banka på dörren.
67-åringen har sagt till rätten att han insåg att hans beteende var obehagligt, men att han hade panik eftersom han vaknat och upptäckte att både sambon och hunden var borta. Den förklaringen tycker tingsrätten låter som en efterhandskonstruktion, och dömer mannen till böter för ofredande.
Gå till toppen