Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Självmål räddade Rosengård: ”Stolt att vi aldrig gav upp”

FC Rosengård fick nöja sig med 1–1 i den allsvenska premiären mot Göteborg på Malmö idrottsplats och poängen räddades i slutminuterna genom ett självmål.
–Jag är stolt över att vi aldrig gav upp, sa FCR-tränaren Jonas Eidevall.

Göteborgs Adelina Engman och Rosengårds Nathalie Björn i kamp om bollenBild: PETTER ARVIDSON
FC Rosengård fick nöja sig med 1–1 i den allsvenska premiären mot Göteborg. Poängen räddades i slutminuterna genom ett självmål.
– Jag är stolt över att vi aldrig gav upp, sa FCR-tränaren Jonas Eidevall.
Det var spel mot ett mål i första halvlek och 0–0 tack vare Göteborgs nederländska landslagsmålvakt Loes Geurts.
I den åttonde minuten visade hon fina reflexer när Anja Mittag vrickade sig förbi spelare efter spelare i offensivt straffområde och fick iväg ett vänsterskott från nära håll.
En ny reflexräddning på mållinjen stoppade Glodis Viggosdottirs nick efter hörna i den tjugonde minuten. Och precis före pausvilan var Geurts på rätt plats när Mittag avslutade ett anfall med ett överraskande direktskott.
– Jag hade inte protesterat om Rosengård hade haft ledningen efter första halvlek. Samtidigt fick vi visa att vi kan spela bra försvar, sa förre HIF-spelaren Marcus Lantz, som är ny tränare i Göteborg.
– Det kändes nervöst där ute. Kanske har det varit för mycket uppmärksamhet inför premiären. Det är såklart positivt, men tjejerna är inte så vana vid det tror jag, fortsatte Lantz.
FC Rosengård fortsatte att trycka på och Loes Geurts fortsatte att storspela.
Tio minuter efter paus försökte Iva Landeka med ett lobbskott, men Geurts hann tillbaka och tippade bollen i ribban och ner till sin egen famn.
Nederländskan räddade ett lågt skott från Landeka och ett friläge från Mittag.
När FC Rosengård fick sitt bästa läge efter en dryg timmes spel behövde hon inte göra någonting.
Fiona Brown blev nerdragen och Anja Mittag tog hand om straffen, men sköt den stenhårt och högt över.
Stor besvikelse hos Mittag, men tränaren Jonas Eidevall behöll lugnet.
– Vi har ett klart övertag i både spel och målchanser. Normalt sett så vinner man en fotbollsmatch som ser ut så här, sa han.
I stället en chock i den 76:e minuten.
En frispelad Christen Press satte 0–1 med Göteborgs första skott på mål, framspelad av förra Rosengårdsspelaren Elin Rubensson.
– Jag är givetvis jättenöjd över att ha en sådan spelare som bara behöver en halv chans för att göra ett mål, sa Marcus Lantz.
Men FC Rosengård fortsatte att trycka på och kvitteringen kom i den 89:e minuten.
Det behövdes en medspelare för att överlista omöjliga Loes Geurts – Göteborgsbacken Taylor Leach nickade ett inlägg i eget mål över sin målvakt.
– Jag är stolt över att vi aldrig gav upp. Vi fortsatte även att jaga ett segermål och skapar någon chans i slutet, sa Jonas Eidevall.
– Bittert med resultatet, men kan vi prestera sådan här fotboll så kommer vi definitivt vara ett lag som slåss om SM-guldet. Vem vet, detta kanske blir en väldigt värdefull poäng längre fram.
Publik: 813.
Gå till toppen