AnnonsIca Malmborgs

Tänk lite mer grönt och boosta din energi

När man vill försöka leva lite mer hälsosamt är det lätt hänt att man tar i lite för mycket. Man ska börja äta bättre och nyttigare, sluta med smågodis, börja motionera och…

Ja, du känner säkert igen dig. Men undersökning efter undersökning visar att det är mycket bättre att ta det lite försiktigt, att börja med små förändringar och fortsätta framåt för att uppnå sina mål. På så sätt blir det också lättare att skapa en hållbar livsstil som man klarar av att hålla fast vid.

– Allt fler upptäcker fördelarna med att äta mer grönt för att nå sina mål. Det tycker vi på Ica Malmborgs är kul eftersom vi själva är stora vänner av det som kommer från växtriket. Särskilt som det är bra för hälsan, men också för att det ger synbara resultat på vågen och boostar energin så att man orkar mer, blir piggare och gladare, säger Mats Lundin som är köpman på Ica Malmborgs Erikslust.

Inte bara sallad

Men mer grönt på tallriken betyder inte nödvändigtvis sallad och inte heller att du behöver oroa dig för att du inte ska få i dig tillräckligt av alla näringsämnen. Det är nämligen en myt att vi måste äta kött, fågel eller fisk. Det finns gott om bra alternativ, exempelvis finns det mängder av proteiner i olika fullkornsprodukter, bönor, ärter, kikärter, chiafrön, nötter, tofu och olika havre- och sojaprodukter.

– För att gör det enklare för alla som vill äta mer vegetariskt fortsätter Ica Malmborgs att satsa på frukt och grönt i sina butiker. Dessutom kommer vi att satsa på ett större sortiment av helt veganska produkter, något som intresserar allt fler hälsomedvetna konsumenter, fortsätter Mats Lundin.

200 veganska produkter

Med veganskt menas mat som inte innehåller något som kommer från djurriket – varken kött, fisk, fågel, skaldjur, mejeriprodukter, ägg eller gelatin. Redan i dag finns det långt över 200 veganska produkter i Malmborgsbutikerna. Och många fler lär det bli eftersom intresset för det veganska ökar hela tiden och Malmö dessutom inofficiellt utsetts till Sveriges veganhuvudstad.

– Förutom hälsoaspekten finns det ytterligare goda skäl att tänka vegetariskt och veganskt. Ett är att det är bra för miljön eftersom livsmedel från växtriket påverkar miljön i betydligt mindre utsträckning än vad animaliska livsmedel gör. Ett annat är att det är bra för plånboken. Speciellt om du väljer sådant som är i säsong som grund i din matlagning, exempelvis rotfrukter, baljväxter och grönsaker. Tänk på alla läckra primörer som snart kommer.

Och så finns det ett viktigt argument till för att tänka, laga och äta vegetariskt. Det är jättegott, smakrikt och dessutom lätt att laga så att det blir omväxlande.

– Om du inte är övertygad, kan du fråga vilken stjärnkock som helst vad de tycker är roligast att laga och vad som gör en måltid extra god. Svaret du kommer att få med all säkerhet är: ”Det som kommer från växtriket”, avslutar Mats Lundin.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan