Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kävlinge

12 288 kronor föreslås bli kommunalrådets böter

12 288 kronor föreslås bli kommunalrådet Pia Almströms (M) böter för att hon byggde ett förråd utan startbesked. Beslutet tas på miljö- och byggnadsnämndens sammanträde på torsdag.

Pia Almström (M), kommunalråd i Kävlinge kommun.Bild: Ingemar D Kristiansen
Det var den 17 december som det kom in en anonym anmälan om svartbygge till kommunen gällande kommunalrådet Pia Almströms (M) bygge av ett förråd med carport. Personal från Kävlinge kommun åkte ut till bostaden och konstaterade att ett förråd var byggt. De fanns visserligen bygglov för byggnaden, men inget startbesked hade begärts.
Läs mer: Kommunalråd riskerar böter för bygge – missade att ansöka om startbesked
"Det kanske var naivt, men vi förbisåg att man skulle ansöka om startbesked" har Pia Almström tidigare sagt till Sydsvenskan.
Det blev en delikat fråga för tjänstemännen i kommunen hur de skulle hantera ärendet. De övervägde att lämna över till annan kommun för att undvika misstankar om jäv. Så blev det inte, man bestämde att behandla kommunalrådet precis som vilken annan medborgare som helst.
Nu är förslaget förberett till torsdagens möte i miljö- och byggnadsnämnden. Pia Almström föreslås få 12 288 kronor i byggsanktionsavgift som ska betalas till kommunen.
Gå till toppen