Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Zlatan

Ministern kritiserar Zlatan: ”Känner en besvikelse”

Spelberoendes riksförbund kritiserade Zlatan Ibrahimovic för hans engagemang i ett spelbolag. Fotbollsstjärnan svarade genom att rikta fokus mot Svenska Spel.
Det får civilminister Ardalan Shekarabi (S) att reagera.

Civilminister Ardalan Shekarabi (S). Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
– Jag känner en besvikelse när en så stor fotbollsspelare vägrar ta ansvar för sitt eget agerande och i stället hänvisar han till en annan aktör, säger han till Aftonbladet.
I ett öppet brev skrev Spelberoendes riksförbund att de önskade att Ibrahimovic verkade för en bra sak i stället för att "spä på eländet genom engagemang i ett spelbolag". Ibrahimovic svarade i ett inlägg på Twitter att brevet "borde vara tillägnad statliga Svenska Spel".
Shekarabi, som har ansvar för regleringen av spelmarknaden, tror att Ibrahimovic riktar udden mot Svenska Spel för att slippa ta ansvar.
– En enkel väg ut. Alla har ansvar för sina gärningar, även Zlatan Ibrahimovic – som har en unik position som förebild för barn och ungdomar.
Läs mer: Zlatan spelar på våra känslor – är det okej för dig?
Läs mer: Efter egna spelmissbruket vill han hjälpa andra
Läs mer: Efter egna spelmissbruket vill han hjälpa andra
Gå till toppen