Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Minnesord om Lars Behle

Lars Behle, Falsterbo, har avlidit efter en tids sjukdom i en ålder av 80 år. Han efterlämnar barnen Carl Johan, Caroline och Charlotte med familjer. Hustrun Ingela gick bort 2013.

Många år har förflutit sedan Lars och jag möttes för första gången sittande på hästryggen. Platsen var dåvarande Husarkasernen (numera kvarteret Kronprinsen) i Malmö.
Året var 1950 och vi var tolv år. Lars, eller Lasse som vi alltid sagt i vardagslag, bodde under hela sin skoltid i Trelleborg där pappa Emil arbetade som häradsskrivare.
Föräldrarnas sommarboende i Falsterbo med J O Wallins ridskola utanför grinden på gamla stationsområdet gjorde att både Lasse och två år yngre syster Anne blev hängivna ridsporten för lång tid framöver. Det var också ridsporten som kom att utgöra grunden för våra familjers vänskap under mer än 60 år. Ingela och Lasse kom att fira riktiga svensk midsommar tillsamman med oss 40 år.
Ridsporten blev mer för Lasse än det egna utövandet. Som mångårig ordförande (23 år av styrelsearbete) i Malmö Civila Ryttarförening, tävlingsledare för tävlingarna i Falsterbo och initiativtagare till Svenskt Hoppderby låg fältet öppet för honom att bli generalsekreterare i SRC, Svenska Ridsportens Centralförbund. Detta skulle ha krävt en bosättning i Stockholmsområdet. Hänsynstagande till hustru Ingela och barnen gjorde dock att man kom att stanna i Falsterbo. I stället byggde han vidare på sin karriär inom näringslivet.
Efter en fil mag. i Lund tjänstgjorde han på Svenska Handelskammaren i Bryssel. Lasses personlighet präglades av seriositet, kvalitet i yrkesutövandet, omfattande språkkunskaper och stor förhandlingsvana. Detta gjorde att hans arbetsfält blev internationellt.
Av de många verksamhetsområden Lasse han arbeta med som projektledare märks logistik- läkemedel- och förpackningsindustrin. Den sista arbetsgivaren innan pensioneringen var Lars G Fredrikssons Handels AB där han hade en mångårig anställning.
Med Lasses bortgång har familjen förlorat sin pappa och farfar och morfar, en mycket kärleksfull sådan. Senare års livskamrat Christina och alla vi vänner minns Lasse som mycket vänfast och lojal. Hans stilfullhet och intellekt gjorde alltid avtryck.
Vi har gjort en stor förlust.
Stellan Palm
Gå till toppen