Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Modi möttes av demonstranter i London

Hundratals högljudda demonstranter har samlats i centrala London under den indiske premiärministerns besök, med krav på krafttag mot brutala våldtäkter som skakar landet.

Storbritanniens premiärminister Theresa May tillsammans med Indiens Narendra Modi besöker Francis Crick-institutet för medicinsk forskning i London.Bild: Stefan Rousseau/AP/TT
"Åk hem, Modi", och "Vi står emot Modis agenda av hat och girighet", löd budskapet på några av plakaten bland skarorna som samlats utanför premiärminister Theresa Mays bostad på Downing Street samt utanför parlamentet inför Narendra Modis besök.
I ett av de senaste i raden av brutala våldsdåd mot kvinnor i Indien bortfördes, våldtogs och mördades en åttaårig muslimsk flicka i delstaten Jammu och Kashmir. I ett annat fall står en parlamentsledamot från Modis hindunationalistiska parti anklagad för våldtäkt av en tonåring. En grupp av indiska studenter från över 20 universitet i Storbritannien har i ett brev till Modi i förra veckan krävt att Indien agerar med kraft för att få slut på våldtäkterna.
– Han har haft makten i fyra år nu och det har inte skett någon policyändring för att skydda kvinnor och barn, sade demonstranten Navindra Singh, en brittisk jurist med rötter i Indien.
Under ett evenemang där tusentals indier närvarade sade Modi senare att våldtäkterna är ett stort bekymmer, har dragit skam över landet och att han kräver att förövarna grips.
Under 2016 rapporterades 40 000 våldtäkter i Indien, en ökning med 60 procent sedan 2012. I nästan 40 procent av fallen är offren barn.
Gå till toppen