Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Sibylla ska öppna restaurang i Godsets lokaler vid Lund C

Snabbmatskedjan Sibylla har tagit över hyreskontraktet från restaurang Godset vid Lund C.
– Vi hoppas få öppna upp mot spåret och göra en pick up-lucka, säger Sibyllas etableringschef Per Stenlund.

Restaurang Godset Lund Hotell & Restauranger GodsetBild: Lars Ottosson
Det är Godset själva som sålt verksamheten till Sibylla. Fastighetsägaren Jernhusen har godkänt att snabbmatskedjan tar över hyreskontraktet.
Sibyllas Per Stenlund är glad över att öppna där så många Lundabor rör sig. Restaurangen kommer att ha öppet med frukost från tidig morgon, och med nattöppet fredag och lördag.
Det gamla godsmagasinet är en speciell lokal, hur kommer ni att hantera den?
– Det är utmaningen, att få till det här på ett bra sätt. Vi bevarar framförallt lokalens höjd, dörrar, den där härliga klockan, balkarna – sådana detaljer ändrar vi inte. Och utsidan är skyddad. Så sätter vi in vårt nya restaurangkoncept, våra färger, lite soffor och loungekänsla.
Restaurangen kommer troligen också att få en barndel, med interaktiva appspel som pussel och memory.
– Vi vill vara en öppen restaurang för alla. Den som var där innan var lite mer vin och à la carte, jag vet inte om det konceptet fungerade. Men köket var helt undermåligt, där gör vi en kraftfull renovering och hygienanpassning.
Läs mer: Klart vem som ska rita nya Lund C
Restaurangen kommer drivas som en franchise av samme person som redan driver Sibylla Meriten och Rolles i Lund. Den ska öppna den 24 maj med 86 sittplatser. Tillstånden är ännu inte klara för att öppna lucka mot tågperrong 1.
Fakta

Godsmagasinet vid Lund C

Byggdes 1857-59 av Statens järnvägar.

Godsmagasinet ska till största delen bevaras när Lund C byggs om, med start tidigast 2021.

Gå till toppen