Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Besviken Malmötränare: ”Går inte att gömma sig i en semifinal”

Traditionens makt är stor. Alingsås passar HK Malmö illa i slutspelssammanhang. Nu tog man ledningen direkt i semifinalserien genom att vinna 27-24.
– Vi kom inte upp i prestation. Det går inte att springa omkring och gömma sig i en semifinal, sa Malmötränaren Stian Tönnesen.

HK Malmös tränare Stian Tönnesen ser fundersam ut.Bild: PETTER ARVIDSON
HANDBOLL. SM-semifinal 1:5: HK Malmö 24-27 (9-11)
– Visst, de har 1-0 i matcher, men de ska slå oss två gånger till. Vi måste få tillbaka tron. Den saknade vi.
Alingsås hade det dock lite trögt att komma igång. HK Malmö gick till ledning 3-1 efter tio minuter innan det blev ett spelmål för gästerna. Sedan visade Alingsås varför de varit i fyra raka SM-finaler. Dessutom storspelade Gustav Skagerling i målet.
Dan Beutler fick inte riktigt tag i bollarna och efter tjugo minuter stannade Kristian Säverås kvar i målet efter sin andra straffräddning. Han hade bättre koll på Alingsås skytte.
Alingsås for iväg till ledning 11-6 innan HK Malmö kunde snygga till halvtidssiffrorna till underläge med endast två mål. Endast fyra spelmål av Malmö i halvleken, de fem övriga var säkra straffar av Simon Nyberg.
– Simon är fantastisk. Jag tror att vi missade sju eller åtta frilägen. Bränner man så mycket är det svårt att vinna, sa Tönnesen.
Adam Lönn var fundersam kring starten.
– Fler straffmål i en halvlek har jag nog aldrig varit med om. Vi fick ingen träff utifrån. Det var rörigt och det tog sin lilla tid innan vi hittade rätt. Kanske ville vi för mycket, sa Lönn.
– Hemma brukar vi aldrig släppa in mer än 25 mål, men i dag får vi inte till det bakåt, och vi hjälper inte våra målvakter
Malmö fortsatte att trycka på med ett tungt skytte från Adam Lönn och Linus Persson. Dan Beutler hoppade in i målet igen men klev av fort igen.
Malmö fick inte riktigt kontakt och när Nyberg missade sin första straff en kvart in i halvleken som var det plötsligt fyra mål på nytt.
– För många underpresterar. Det är bara att borra ner huvudet och komma igen, sa Tönnesen.
Det blev ett något mer desperat hemmaspel på slutet som fick igång publiken i Baltiska hallen. 1340 åskådare var ändå lite klent i HK Malmös första SM-semifinal någonsin.
Malmös tunga pjäser Linus Persson och Adam Lönn räckte inte till.Bild: PETTER ARVIDSON
Men Alingsås lyckades hålla undan även om Lönn och Persson bombade in i det sista.
– Nu har vi tappat fördelen med fler hemmamatcher som vi kämpat för en hel säsong, suckade Adam Lönn.
Han, liksom många andra i HK Malmö, hade svårt att komma igång samtidigt som Alingsås spelade smart.
– Vi vet att vi är ett bra lag. Det här med att vi fått vänta så länge på match vill jag inte prata om. Det finns mycket att träna på de närmaste dagarna, sa Lönn.
Returen på måndag spelas i Estrad arena i Alingsås, där HK Malmö har ett angenämt minne från sitt senaste besök under seriespelet.
– Vi har slagit dem på bortaplan tidigare, så vi kan göra det igen, konstaterade Lönn.
Gå till toppen