Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

HK Malmö föll – traditionens makt är stor

Traditionens makt är stor. Alingsås har slagit ut HK Malmö i tre av de fyra senaste SM-slutspelen. Nu tog man ledningen direkt genom att vinna 27-24 i den första semifinalen.

SM-semifinal 1:5 HK Malmö-Alingsås 24-27
Fredrik Lindahl och HK Malmö föll mot Alingsås – igen.Bild: PETTER ARVIDSON
Alingsås hade det lite trögt att komma igång. HK Malmö gick till ledning 3-1 efter tio minuter innan det blev ett spelmål för gästerna. Sedan visade Alingsås varför de varit i fyra raka SM-finaler. Dessutom storspelade Gustav Skagerling i målet.
Dan Beutler fick inte riktigt tag i bollarna och efter tjugo minuter stannade Kristian Säverås kvar i målet efter sin andra straffräddning. Han hade bättre ordning på Alingsås skytte.
Läs mer: Lugi pressade mästarna – föll på slarv
Alingsås for iväg till ledning 11-6 innan HK Malmö kunde snygga till halvtidssiffrorna till underläge med endast två mål. Endast fyra spelmål av Malmö i halvleken, de fem övriga var säkra straffar av Simon Nyberg.
Malmö fortsatte att trycka på med tungt skytte från Adam Lönn och Linus Persson. Dan Beutler hoppade in i målet igen. Men Malmö fick inte riktigt kontakt och när Nyuberg missade sin första straff en kvart in i halvleken som var det plötsligt fyra mål på nytt.
Malmötränaren Stian Tönnesen skiftade till Säverås i mål och det blev ett något mer desperat hemmaspel som fick igång publiken i Baltiska hallen.
Alingsås tränaren Mikael Franzén provade med Rickard Frisk i målet och han lyckades ett tag få kontroll på Malmös skytte. Men Alingsås lyckades hålla undan även om Lönn och Persson bombade in i det sista.
Gå till toppen