Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugi pressade mästarna: ”Har ett par dippar”

Lugi pressade Kristianstad i den första SM-semifinalen, men lyckades inte spräcka mästarlagets mäktiga hemmasvit.
– Fler spelare behöver kliva fram och avlasta i målskyttet, sa Lugitränaren Tomas Axnér efter 23–25.

Lugis Alfred Jönsson deppar medan Kristianstads Philip Henningsson och Olafur Gudmundsson jublar i bakgrunden under handbollsmatchen semifinal 1 i SM-slutspel mellan Kristianstad och LugiBild: AVDO BILKANOVIC
Richard Kappelin stod för de spektakulära räddningarna i första halvlek och IFK:s islänning Olafur Gudmundsson dundrade in mål på mål bakom Josip Cavar.
Men följsamt och aggressivt försvarsspel gjorde att Lugi sakta men säkert kopplade grepp om matchen.
Plötsligt ledde man med tre mål, men tappade fart precis i slutet av första halvlek och Kristianstad kunde gå ifatt till 13–13.
– Det är många matcher som vi har haft det så. Förra gången vi var här så ledde vi ännu större, men så satt vi ändå där med lika i paus. Klart att man vill ha ett par mål marginal med sig in, men det är inte matchavgörande, menade Tomas Axnér.
Då var Lugis start av andra halvlek med matchavgörande, för plötsligt stack Kristianstad ifrån med ett par tre bollar och Lugi fick slita för att inte bli helt distanserat.
En bollstöld efter tio minuters spel fick hemmapubliken i extas.
Olafur Gudmundsson läste en passning från Niclas Paradis till Hampus Henningsson och satte 24–20 i tom bur.
I anfallet därpå fick Lugi straff, men den stoppade inbytte målvakten Leo Larsson via ribban.
Ny straff och ny straffskytt några minuter senare – då prickade Alfred Jönsson inte ens målet.
– Det står 24–20 väldigt länge och båda lagen har bollen fem, sex gånger. Där har vi också chans att komma tillbaka, men där är vi lite för naiva och inte tillräckligt skarpa i skyttet, sa Tomas Axnér.
Det blev ändå en högdramatisk avslutning med Alfred Jönsson som dundrade in 23–24 med knappa halvminuten kvar.
– Jag tycker vi gör en helt okej match. Det är små marginaler som avgör och vi bränner ett par straffar. Vi har ett par dippar i matchen och det är de vi måste jobba med.
Inför matchen hade IFK Kristianstad 64 raka hemmasegrar mot svenskt motstånd. Senaste förlusten kom mot just Lugi för drygt tre år sedan, den 25 mars 2015.
Nu är den mäktiga sviten 65 raka matcher.
Men IFK-tränaren Ola Lindgren var långt ifrån tillfreds med insatsen.
– Tyckte vi var lite tagna av stundens allvar, kände inte igen flera spelare som blev lite försiktiga. Vi har bra perioder, men är lite för defensiva i första och gör för många tekniska fel.
Gå till toppen