AnnonsIca Malmborgs

Många av oss skulle må mycket bättre om vi åt lite mer veganskt

Om man vill upptäcka något nytt måste man vara lite nyfiken av sig. Som när det gäller det där med att äta veganskt. Kanske inte alltid, men någon gång då och då eller en dag i veckan. Det skulle de flesta av oss må bra av. Allt fler hänger också på den gröna vågen med vegansk mat som startade i Kalifornien i USA för några år sedan.

Att äta veganskt är det samma som att äta gott. Fast utan något som kommer från djurriket. Varken kött, fisk, fågel eller skaldjur. Men inte heller mejerivaror, ägg eller gelatin. Låter det svårt? Det behöver det inte alls vara.

ICA Malmborgs i Malmö och Lund har tagit till sig det ökade intresset för veganska produkter och vill gärna vara föregångare när det gäller att ha ett brett utbud av veganska produkter i butikerna. Dels för att alla som redan i dag är vegetarianer eller veganer ska hitta ett bra utbud av veganska produkter. Dels för att fler ska upptäcka att det faktiskt är både enkelt och roligt att laga veganskt, och att det smakar gott.

Redan i dag finns det långt över 200 produkter som är garanterat veganska i ICA Malmborgs butiker. Och ambitionen är att det ska bli många fler eftersom intresset för vegansk matlagning hela tiden bara ökar och ökar. En förklaring till det är att många upplever att de exempelvis är gluten- eller laktosintoleranta och att de snabbt mår mycket bättre när de ersätter exempelvis mjöl- och mejeriprodukter med veganska alternativ. Andra väljer veganskt för att det är bra för miljön och för att det kostar mindre att äta det som kommer från växtriket.

Sju goda skäl att våga vara nyfiken!

1. För en hållbar miljö

Vegansk kost, liksom all vegetarisk kost, bidrar till minskade växthusgaser och till att mindre vatten behöver användas för att producera den mat vi äter.

2. För att det är gott

Att äta grönt är gott och nyttigt. Fråga vilken stjärnkock som helst vad de tycker är roligast att laga.

3. För djurens skull

Ett starkt skäl för många att bli vegan är att man ogillar att djur förds upp enbart för att bli mat och för att man ser brister i dagens djurhållning.

4. För att det kostar mindre

Att laga mat från växtriket efter säsong är inte bara billigt. Det ger omväxling och många nya spännande smakupplevelser.

5. För ett mer aktivt liv

Många väljer att äta veganskt för att de upplever att de mår bättre, känner sig gladare och får mer ork till olika aktiviteter, men också för att de har lättare att koppla av och sover bättre.

6. För en bättre hälsa

Hälsoskäl är en annan orsak för många att bli veganer. Det kan vara överkänslighet mot mejeriprodukter, för att minska risken att få diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar eller för att man vill gå ner i vikt.

7. För att det finns goda alternativ

I dag finns det många bra veganska alternativ. Och de blir hela tiden fler och fler. Dessutom till priser som är riktigt aptitliga!

För att underlätta för kunderna att hitta veganska produkter har ICA Malmborgs tagit fram en särskilt symbol som finns i butikerna. Med hjälp av den vill man underlätta och göra det enklare att hitta vad de söker.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan