Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En halvlek som bjöd på underhållning av högsta klass

Idrott kan vara mycket, ibland blir det ren underhållning. Första halvlek av semifinalen mellan Lugi och H65 var ren och skär - underhållning.
Det är länge sedan jag suttit och njutit så på en idrottsarena, faktiskt. Båda lagen hade verkligen det rätta fredagsanslaget. Det var inte utan att jag satt och mös.
Två lag med ett brett anfallsspel i hög fart, där bollen inte bara transporterades runt, i varje läge befann sig inte bara bollen utan varenda spelare i rörelse.
Fina försvarsprestationer, fina kombinationer, galet målvaktsspel av H65:s Jannike Wiberg, bra skytte, kluriga kantavslut, taktiska förändringar inte minst i försvar, kontringar, lite tur, en del otur, några missar i farten - och kamp, rejäl och juste kamp. Jo, det bjöds verkligen på extra allt.
Hade Lugi orkat hålla lite bättre fokus i det höga tempot, hade man förmodligen satt ett par lägen till och det hade varit än mer match, men det ständigt lovande Lugi höll faktiskt jämnt nästan fram till paus.
Skillnaden så långt var ändå Jannike Wiberg, H65-målvakten som gjort en så spännande resa. Höll upp och födde barn, såg ut att lägga av, kom tillbaka men var nästan ständig reserv bakom Jessica Ryde i fjor när H65 tog det historiska guldet. Tycks ha tänt på alla cylindrarna nu och visade ren och skär landslagsklass i första halvlek. Hon har vad jag förstår skrivit på för två år till nu.
Hon liksom hela H65 är ytterligare en klass bättre än i fjor och det är ett imponerade jobb de gör under Ola Månssons ledning. Europaspelet har garanterat gett H65 tempot, men så har laget också den där viktiga rutinen som Lugi saknar eftersom alla spelare över, typ, 22 försvinner ut i Europa varje år.
Spelare i H65 som Wiberg, Anna Olsson (briljant med nio mål) och Marie Wall har liksom varit med förr och då lyfter de också yngre spelare. Mikaela Mässing är en spelare som fått ytterligare en dimension i år.
H65 Höör kommer att fortsätta sin magiska resa till SM-finalen i Göteborg, Lugi får - jo, jag vet att det återstår en match att vinna för H65, men det gör de redan på onsdag förmodligen - börja om igen, men med förhoppningsvis mer stomme kvar. Laget gav aldrig upp och det ska man verkligen ha en eloge för.
Hannah Flodman är det stora framtidslöftet, som visade en provkarta på imponerande avslut i andra halvlek. Då visade också Ebba Engdahl vad hon kommer att betyda - skrev nytt kontrakt i veckan - bara hennes onda knä kan rehabiliteras. Egentligen har Ebba bara spelat försvar i vår, men nu fick det bära eller brista och även med lite rost ser man vilken kapacitet hon har och hur viktig hon kan vara som motor.
Jag vet inte om det just den här fredagskvällen är rätt eller fel att skriva om underhållning. Mitt när den tanken formulerades i mitt huvud under första halvlek, plingade telefonen att artisten Tim "Avicii" Bergling hade avlidit.
Tänk så många olika former av underhållning vi ändå bjuds i en knasig värld, hur många som skänker genom att utveckla sitt intresse och bjuda på det. Och samtidigt hur förgängligt allting är.
Gå till toppen