Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kävlinge kommun tar nytt grepp om Lilla Harrie

Protesterna från byborna i Lilla Harrie ger resultat. Kävlinge kommun gör ett nytt försök att lösa problemen som gör att man inte kan tillåta bostäder mitt i byn. "Vi ska se om det finns någon möjlighet som vi missat" säger kommunalrådet Pia Almström (M)

Finjas byggplaner på gamla verkstadstomten (grönmarkerad) stöter på problem på grund av olämplig omgivning.Bild: WSP Sverige/ Finja AB
När ett protestbrev med 200 namnunderskrifter landade på planutskottets bord i veckan tog de ett beslut:
– Vi ska boka in möten med olika intressenter i ärendet innan sommaren för att se om vi kan hitta en öppning som vi missat någonstans, säger Pia Almström (M).
Det kommer att bli tjänstemän på kommunen som håller i mötena med markägare, byalag och företaget Lilla Harrie Valskvarn.
– Det som behövs är till exempel att kvarnen inte sätter sig emot. De äger tomten bredvid, som är märkt industritomt, och så länge det finns risk att där byggs industri kan vi inte ge tillstånd för bostäder intill, säger Pia Almström.
Så vad svarar ni byalaget?
– Att vi jobbar på det. Vi vill också nå en lösning här, säger Pia Almström.
Läs också Starka reaktioner mot byggstopp på industritomt i Lilla Harrie
Gå till toppen