Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugitränaren: Kan inte kasta bort bollar till höger och vänster

0–1 i matcher efter en svag insats i första semifinalen mot H65 Höör. Nu vill Lugitränaren Dragan Brljevic se en helt annan inställning hemma i Lund.
– Vi vill mer än det här, vi vill inte vika oss en millimeter, säger han.

Dragan Brljevic var rejält missnöjd med insatsen i första semifinalen. "Jag tycker att vi hade alldeles för många tekniska fel och blev straffade direkt."
De regerande svenska mästarna från Mellanskåne vann den första semifinalen på hemmaplan i utklassningsstil.
28–21 var sjätte raka segern mot lokalkonkurrenten från Lund.
Dragan Brljevic lindade inte in orden direkt i en timeout under matchen, som hördes i tv, och ångrar inte att han höjde rösten.
– Om man tränar på vissa saker fem dagar i veckan och sedan gör man inte det på matchen, då är det något som man behöver påpeka ibland. Det är visserligen unga spelare, men ibland behöver man väcka dem, så länge man inte går över gränsen, säger han.
Nu har laget haft några dagar på sig att gnugga väsentligheter.
– Det är flera saker vi måste göra bättre, framförallt disciplin i anfallsspelet, säger Dragan Brljevic och fortsätter:
– Jag tycker att vi hade alldeles för många tekniska fel och blev straffade direkt. Det är H65:s främsta vapen, att trycka och springa på allt, så man har inte råd med att kasta bort bollar till höger och vänster.
Positivt var det uppställda försvarsspelet sex mot sex.
– Vi måste tvinga dem in i det spelet, så att det inte kan göra de lätta målen, för där känner vi oss starka.
Lugi är mer eller mindre piskat att vinna och kvittera matchserien i bäst av fem, annars blir det brant uppförsbacke till Höör i match tre med 0–2 i matcher.
– Nu har vi press på oss. Vår målsättning inför säsongen var topp fyra och semifinal, så den har vi uppnått. Samtidigt känner både jag och laget att vi vill mer än det här, vi vill inte vika oss en millimeter. Det tycker jag vi gör i första matchen. Nu vill vi se ett helt annat lag som verkligen tror på det de gör. Då har vi chans, absolut, säger Dragan Brljevic.
Gå till toppen