Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mästerdetektiven Sherlock Gnomes: Förolämpning mot alla krav på underhållning

Mästerdetektiven Sherlock Gnomes.Bild: SF FILM

Mästerdetektiven Sherlock Gnomes

BIO. ANIMERAD BARNFILM. Storbritannien/USA (Sherlock Gnomes), 2018. Regi: John Stevenson. Röster i originalversionen: Johnny Depp, Chiwetel Ejiofor, Emily Blunt. Svenska röster: Aksel Morisse, Andreas Rothlin Svensson, Liv Mjönes. Barntillåten. Längd: 1.26.

Som sekundsnabb, göteborgsk ordvits eller minuten lång sketch om en mordgåta på en trädgårdtomtemässa hade ”Sherlock Gnomes” möjligen kunnat ha varit underhållande. I en halvannan timme lång barnfilm med animerade porslinsfigurer i ett stendött mysterium om kidnappade trädgårdstomtar blir det bara ett dåligt skämt uttänjt bortom all bristningsgräns med en kilometer, minst. Om filmen har något som talar till dess fördel, så är det att den kan förses med en sömngaranti även för den mest trilskande av illbattingar.
Elton Johns Rocket Pictures har producerat. Följaktligen serveras vi en lång hitparad, varav ingen låt har något särskilt med filmens handling att göra. Den enda på Sir Eltons meritlista som med fördel hade kunnat fogas in, givet handlingen, är ”Empty garden”. Och den är inte inkluderad.
Det mest häpnadsväckande är att det krävts fyra (4!) mästerhjärnor för att tota ihop en story som ser ut att ha hämtats från baksidan på ett flingpaket. Och en armé animatörer som under ett års tid stått ut med att iscensätta pekoralet. Animationsgenrens svar på ”Sean Banan inuti Seanfrika”. En förolämpning mot alla anständiga krav på underhållning, oavsett ålder.
Gå till toppen