Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Prisregn över skånsk innovation och form

Individuell människohjälp från Lund får hela tre Guldägg för sin metall framtagen av illegala vapen. En symaskin formgiven av designbyrån Zenit design från Malmö är “Best of the best” enligt Red dot, designvärldens motsvarighet till Michelinguiden.

Symaskinen Pfaff Creative Icon, formgiven av Zenit Design. Beslagtagna illegala vapen som Individuell människohjälp smälter och förädlar till metallpulver.
Metallen kallad Humanium metal förvandlar beslagtagna illegala vapen i krigsdrabbade länder till en råvara som säljs för att generera pengar till bistånd. Idén och marknadsföringen som Individuell människohjälp tagit fram i samarbete med affärsutvecklingsbyrån Great works och Åkestam Holst prisas för innovation, aktivering och förpackningsdesign i Sveriges största kommunikationstävling.
Läs mer: Lundaorganisation kan ta storslam vid Guldäggsgalan
– Att vinna i tre kategorier är en absolut bragd. Humanium Metal genererar direkt stöd för arbetet i utsatta länder, vilket har varit vår målsättning i över två år. Det gör oss alla enormt stolta, säger Johan Pihl, creative director på Great Works, i ett pressmeddelande.
– Det är fantastiskt att få detta kvitto på att idén om Humanium Metal nått ut, kommenterar Ann Svensén, generalsekreterare för Individuell människohjälp.
Ann Svensén, generalsekreterare för Individuell människohjälp.Bild: Bild: Henrik Kindgren
Red Dots utmärkelser har sedan 1955 varit designvärldens kvalitetsstämpel på bra design. Nyligen fick designbyrån Zenit design utmärkelsen “Best of the Best” inom kategorin produktdesign för den symaskin som de formger för Pfaff.
– Den här utmärkelsen känns fantastiskt! Vårt mål som designbyrå har alltid varit att kunna arbeta med kunden som en partner, med ett nära och tätt samarbete, det här är en bekräftelse på att vårt samarbete varit framgångsrikt!, kommenterar Mårten Rittfeldt, medgrundare och kreativ chef på Zenit Design om utmärkelsen.
Mårten Rittfeldt är medgrundare och kreativ chef på Zenit Design.Bild: Bild: Zenit Design
Gå till toppen