Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lundaföretag ska hjälpa till att nå Lunds klimatmål

Drygt 20 Lundaföretag ansluter sig till Klimatsamverkan Lund – ett samarbete med kommunen med målet att minska utsläppen av växthusgaser.

Lunds kommun har i sitt program för ekologiskt hållbar utveckling, Lundaeko, satt upp som mål att utsläppen av växthusgaser i kommunen år 2030 ska ha minskat med 80 procent jämfört med 1990. År 2050 ska utsläppen vara nära noll.
Som ett led i det har kommunen bjudit in företag till något som kallas Klimatsamverkan Lund. Tanken är att bolagen på olika sätt ska hjälpa till att nå klimatmålen.
Under fredagen skrev flera företag samt representanter för Lunds kommun under en avsiktsförklaring.
Totalt har 21 företag hittills visat intresse för att ansluta sig.
– Vi ser väldigt positivt på om fler företag vill ansluta sig. Det här är bara en första omgång och detta är ett långsiktigt samarbete mellan Lunds kommun och företag som vill vara med och bidra till att vi når våra klimatmål, säger Emma Berginger (MP), kommunalråd med ansvar för bland annat miljö, klimat och trafik.
Gå till toppen