Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

S slapp mista partistöd inför valrörelsen

Socialdemokraterna får behålla sitt partistöd på 131 000 kronor trots en allt för sen redovisning.

Ambjörn Hardenstedt (S) är oppositionsråd i Svedala.Bild: Patrik Renmark
En majoritet av ledamöterna i kommunfullmäktige har beslutat att ha överseende med regelbrottet. I annan fall hade partiet blivit utan pengarna.
- Det är skönt att det blev bifall till att all partier i fullmäktige fick sitt bidrag. Vi har ekonomi så att vi klarar det. Men det hade varit ett avbräck om vi inte fått pengarna, säger Ambjörn Hardenstedt (S).
Alla partier i Svedala får kommunalt partistöd utifrån storlek. Men ett villkor för att pengarna ska betalas ut är att användningen av tidigare års stöd redovisas till kommunen senast den 30 juni varje år. Nyligen visade det sig att redovisningen från Socialdemokraterna saknas för 2016.
– Jag skrev redovisningen och printade ut den hemma och tog med den till kommunhuset och kopierade den. Jag har en klar bild av att jag har lagt den i något postfack där. Men något måste ha hänt, sade Ambjörn Hardenstedt när han intervjuades i februari.
När det hela uppdagades lämnade Hardenstedt omedelbart in en redovisning. Detta skedde dock ett drygt halvår för sent.
När frågan avgjordes i fullmäktige röstade 20 ledamöter för att S skulle få sina pengar. Två Sverigedemokrater röstade emot medan 20 ledamöter – i huvudsak borgerliga – lade ned sina röster.
Gå till toppen