Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Malmös storskytt skadad: ”Armen domnade av”

HK Malmö vann SM-semifinal två borta mot Alingsås med 28-23. En total scenförändring från starten i Malmö. – En väldigt skön seger, en helt annan intensitet än i Malmö, sa åttamålsskytten Adam Lönn.

Handboll, SM-semifinal 2:5: Alingsås–HK Malmö 23–28 (9–15). 1-1 i matcher.
Orosmomentet är att planens bäste spelare blev skadad i slutskedet. Lönn fick en smäll på höger armbåge och spelade inte sista tio minuterna.
– Armen domnade av. Det blir en ordentlig undersökning i Malmö på tisdagen. Jag tror inte det är så farligt. Typ en lårkaka, om man nu kan ha det i armen, sa Lönn med ett skratt.
Tränare Stian Tönnesen hoppas få behålla sin storskytt i slutspelet.
– I anfallet efter smällen kunde han göra mål. Då kan det inte vara så farligt. Det medicinska teamet ordnar det här, sa Tönnesen.
De senaste slutspelsåren har varit kantade av skador för HK Malmö.
I Malmö i torsdags var HK Malmö inte alls uppe i tempo efter ett tre veckor långt speluppehåll. Alingsås kom med full kraft från en tuff serie över fem matcher mot Ystad.
– Vi studsade tillbaka direkt, var mycket mera på det, precis som det ska vara, sa Tönnesen.
Det var bättre fart och Malmö tog direkt kommandot i matchen samtidigt som paret Dan Beutler och Kristian Säverås vann målvaktsmatchen - något som Handbollsligans bästa målvakter brukar göra.
– Vi hjälpte målvakterna bättre, tyckte Fredrik Petersen.
Han ville tona ner problemen med det långa uppehållet till den första semifinalmatchen.
– Vi vinner i tre raka i kvartsfinalen, sedan är det landslagsuppehåll. Det kostade oss en match, men så är det. Vi har ett par snäpp till att skruva upp, lovade han.
Tränaren Tönnesen höll med.
– En riktigt bra laginsats. Framför allt är jag nöjd med försvarsspelet, den kompakthet vi har, händer och fötter fungerar som det ska. Något som fattades i första matchen, sa Malmötränaren.
Adam Lönns skytte såg till att marginalen blev ganska stor. Han gjorde några starka mål i mitten av första halvlek när Malmö jobbade till sig en bred marginal i matchprotokollet.
Malmö ledde med sex mål i halvtid. Det var ett tag åtta mål i början av andra halvlek. Alingsås kunde snygga till siffrorna i slutskedet.
– En väldigt skön seger. Det var en annan taggning. Vi var revanschsugna och gjorde det vi pratat om, sa Adam Lönn som utsågs till bäste Malmöspelare.
– Vi spelade med en annan aggressivitet. Vi behöver inte be om ursäkt för den här segern.
Malmö kvitterade till 1-1 i matcher och återtog hemmafördelen i semifinalspelet. Tredje matchen spelas i Malmö på torsdag.
– Så är vi tillbaka till det gamla vanliga, jag hoppas att folket kommer till Baltiskan. Det var fantastiskt att spela inför 2000 åskådare i Alingsås i en hall med riktigt tryck, sa Stian Tönnesen.
Nu måste Alingsås med fyra raka SM-finaler jaga igen.
– Malmö var bättre i allt. Vi var förlamade och gör det jätteenkelt för Malmö, tyckte femmålsskytten Johan Nilsson.
Gå till toppen