Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks värvar offensiv back: ”Största styrkor i offensiven”

Malmö Redhawks fortsätter sitt lagbygge och den senaste pusselbiten är 22-årige Anton Öhman från Skellefteå. Öhman har varit utlånad till Leksand och kommer närmast därifrån.
– Anton är en skicklig högerskytt som har sina största styrkor i det offensiva spelet., säger Malmö Redhawks assisterande tränare Martin Filander i ett pressmeddelande.

Anton Öhman blir ny back i Malmö Redhawks.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Anton Öhman startade förra årets säsong i Skellefteå och hann med 18 SHL-matcher för Skellefteå innan han lånades ut till Leksand i Hockeyallsvenskan. I Leksand har Anton Öhman varit lagets effektivaste back med 14 poäng på 29 matcher. Dessutom låg han i toppskiktet i lagets plus/minus-statstik
Men Malmö Redhawks hoppas få ut mer av Öhman.
– Anton besitter ett fint passningsspel och ett bra skott, som han kan utnyttja i större utsträckning än vad han har gjort hittills under den unga karriären. Han är tänkt att kunna spela i offensiva lägen för oss, säger Martin Filander.
– Han är dessutom fostrad i ett liknande system som det vi spelar. Vi har sett att han klarar av att spela på hög nivå och det finns mer att få ut ur honom än vad han visat än så länge.
Anton Öhman är norrlänning med Hörnefors som moderklubb, men flyttade i unga år till Björklöven för att sedan gå vidare till Skellefteå. Öhman debuterade för Skellefteå i SHL som 17-åring. Han har spelat 59 SHL-matcher och 55 i Hockeyallsvenskan.
– Det känns väldigt kul att få komma hit till ett bra lag, en bra organisation och en klubb på frammarsch. Jag är jätteglad över att få chansen att komma hit, säger Anton Öhman i pressmeddelandet från Redhawks.
Nils Andersson är den back som tagit flest poäng för Malmö Redhawks den senaste säsongen. Men Martin Filander vill inte att Anton Öhman själv ska behöva känna tt han är spelaren som ersätter Nils Andersson
– Nej, Anton ska inte ensam ersätta ”Nisse”, men han ska vara en offensiv spelare för oss. På sikt hoppas vi att han kan växa ut till en stark poängspelare. Vi behöver sprida produktionen på fler spelare.
Anton Öhmans kontrakt med Malmö Redhawks är på två år och han ansluter till Redhawks när laget samlas den 7 maj.
Gå till toppen