Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Förre stjärnan kan bli ny Lugitränare

Tidigare i vinter avslutade tidigare Lugistjärnan Maria Adler karriären. I höst kan hon vara tillbaka i moderklubben – som tränare.

Maria Adler på väg tillbaka till Lugi.Bild: Ingemar D Kristiansen
Lugis huvudtränare Dragan Brljevic är mitt uppe i SM-slutspelet, men i kulisserna pågår också förberedelserna inför kommande säsong. Då kan Maria Adler ingå i Lugistaben.
Hon står högt på Dragan Brljevic önskelista och klubben har inlett en dialog med Maria Adler som spelat två SM-finaler med Lugi och varit proffs i både Danmark och Slovenien.
– Hon skulle bli en stor tillgång med tanke på det som hon upplevt med landslaget och som proffs. Hon vet vad som krävs för att nå dit, säger han men säger att det bara har inletts en dialog och att en roll ännu inte konkretiserats.
Läs mer: Skadorna tvingade stjärnan att sluta: ”Jag är glad nu”
För ett par år sedan var Johanna Wiberg assisterande till Dragan Brljevic vilket han beskriver som ett bra samarbete där hon kompletterade honom bra med färska erfarenheter från att vara spelare.
– Tänder Maria på det här så tror jag att det blir väldigt lyckat för både henne och klubben, säger han.
– Jag är smickrad och absolut intresserad, men det gäller att få ihop det med allt annat också. Men vi hoppas båda hitta en bra lösning, säger Maria Adler som nyligen inlett studier till sjuksköterska i Lund.
Läs mer: Adler kopplas ihop med storklubben
I helgen befann sig Dragan Brljevic på USM i Malmö och fick där se H43:s vänsternia Tova Alm dominera och bli utsedd till slutspelets MVP i F18. 17-åringen hoppas han få se i Lugi kommande säsong.
– Hon är redo för SHE och har testat på att träna med oss en gång i veckan sedan i januari. Få har imponerat på mig på det sättet som hon har gjort, säger Dragan Brljevic som dock deklarerar att inget är klart än.
Gå till toppen