Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lugi herr

Mäktig vändning av Lugi: ”Makalös moral”

Lugi såg ut som ett slaget lag hemma i Arenan. Men hittade nya krafter för att kunna vända och vinna mot mästarna från Kristianstad, 26–25. – Moralen vi har i laget är makalös, sa tränaren Tomas Axnér.

Jubel och segerdans efter den mäktiga vändningen mot Kristianstad.Bild: AVDO BILKANOVIC
Nu är det utjämnat i SM-semifinalserien i bäst av fem och Lugi får en hemmamatch till i helgen, men innan dess ska man än en gång till Kristianstad för att försöka bryta de regerande mästarnas mäktiga segersvit på hemmaplan, som nu är uppe i 65 raka vinster mot svenskt motstånd.
Lugi måste vinna minst en match där uppe för att skrälla sig till en SM-final. Och just nu känns allting möjligt.
– Vi har varit nära att slå dem där uppe två gånger och så tycker jag att vi har förbättrat vårt kontringsspel klart under säsongen. Det är sådana saker som kan avgöra, sa Tomas Axnér.
– Det betyder jättemycket att vi fick den här segern. Nu kan vi åka upp där och göra ett nytt försök samtidigt som vi vet att det blir en match till här i Lund.
Semifinal 2 i Lund liknade i mångt och mycket semifinal 1 i Kristianstad.
Då som nu var försvarsspecialisten Niclas Paradis glödhet framåt i matchinledningen med tre viktiga mål som fick Lugi att komma in i matchen.
Då som nu kopplade Lundalaget grepp och gled ifrån till tre måls ledning.
Då som nu gick Kristianstad ifatt och förbi efter sidbytet och såg ut som ett vinnande lag vid ställningen 23–20 och kvarten kvar att spela.
Men sedan en total scenförändring av ett vinrött lag som hängde mot repen och kippade efter andan.
– Vi har pratat mycket om att hitta de där sista tio procenten som finns någonstans där, när man har blodsmak i munnen, att orka och inte ge upp, sa Tomas Axnér.
– Även när vi har svackor framåt, så ska vi inte ha svackor bakåt. Det är ett mantra vi har. Att de sedan orkar rent mentalt att vända ett tremålsunderläge mot ett så bra lag som Kristianstad det är mäktigt att se.
Hampus Jildenbäck satte kvitteringen på straff. Sedan satte Alfred Jönsson både 25–24 och 26–24 och Lugi kunde hålla undan trots viss dramatik.
En nyckel var att så många fler spelare bidrog framåt jämfört med i Kristianstad och Axnér tvekade inte att kasta in allt han hade på bänken.
– Jag tror på mina unga spelare och på hemmaplan är de lite modigare.
Publik: 3097.
Gå till toppen