Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

När clownerna gör entré lättar stressen och oron

När tillvaron är som tuffast – är det då tillåtet att släppa bekymren och le åt en rödmålad näsa? Javisst, humorn kan rentav vara livsviktig, menar Viveka Olofsson. Tillsammans med clownkollegan Lasse Flygare får hon familjerna på transitboendet att skratta.

Clownerna Knuttes och Fiffis besök blir ett tacksamt avbrott i en enahanda vardag. ”Vi visar att det, trots allt, finns liv och lek. Att det finns saker att skratta åt. Och det ska man inte underskatta eller betrakta som onödigt”, säger Viveka Olofsson, här med kollegan Lasse Flygare.Bild: Tom Wall
Ett par småkillar spelar pingis, några ungdomar sitter och ritar, i bakgrunden hörs musik. Det skulle kunna vara en vanlig eftermiddag på en vanlig fritidsgård. Men dessa barn och deras familjer lever under helt andra villkor. De kommer från Syrien, Irak, Afghanistan och Azerbajdzjan och har alla fått besked om att de ska utvisas från Sverige.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen