Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Politikerna förblindas av nya jobb och ökad handel

Mats Anderson vill ha en folkomröstning om det framtida fängelset i Svedala kommun. På bilden syns fängelset Saltvik i Härnösand.Bild: Leif R Jansson / TT
Svar till Jan-Göran Petersson, Sydsvenskan 12 april.
Läs också Låt de folkvalda besluta om fängelset
Att låta de folkvalda besluta om en så pass känslig fråga som fängelse eller inte fängelse i Svedala kommun utan att ha en folkomröstning är så klart inte okej.
Aldrig tidigare har väl alla partier oavsett partifärg, höger eller vänster eller för den delen mitten, varit så eniga om en fråga som nu angående fängelset. Man är så förblindad av att detta skall ge ett lyft till kommunen i form av arbetstillfällen och uppsving för handeln att man tycks glömma baksidan på det hela, nämligen vad alla kommuninvånare tycker i frågan. Speciellt om man riskerar att få fängelset som granne. Det är inget dagis, äldreboende eller skola som skall byggas. Det är ett fängelse som kommer att ta upp en plats i form av 30 hektar fin åkermark, som skall rymma upp till 300 interner, som till stor del kommer att få besök av likasinnade. Det kommer att vara upplyst 24 timmar om dygnet sju dagar i veckan.
Nu vet jag inte var Jan-Göran Petersson bor, men bor man i centrala Svedala eller för den delen i Bara eller Klågerup så har man säkert en annan åsikt om folkomröstningen.
Kommunen är större än så och vi andra har en annan åsikt.

Mats Anderson

Boende i Svedala kommun
Gå till toppen