Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Areco

Skånsk stålkoncern köper finskt bolag

Den Malmöbaserade stålkoncernen Areco köper den finska sandwichpaneltillverkaren TPE Spirit Oy. Arecos steg in i Finland skapar möjligheter för Malmöbolaget att ta marknadsandelar i Norden, Baltikum och norra Tyskland.

Peter Areskog är koncernchef för den skånska stålkoncernen Areco.
Förvärvet anses vara Arecos största enskilda investering hittills. TPE Spirit Oy är en av de största producenterna av sandwichpaneler i Finland, med 13 anställda och en planerad omsättning på 100 miljoner kronor för i år.
Läs mer: Skånsk stålkoncern etablerar sig i Stockholm
– Vi tar ett stort kliv in i en ny marknad och fortsätter att stärka sin nordiska plattform. Numera är vi representerade med sex fabriker i fem länder vilket gör oss till en av de viktigaste aktörerna inom byggplåtssegmentet, säger Peter Areskog, koncernchef för Areco.
Det finska bolaget kommer att integreras i affärsområdet Areco Profiles med säte i Malmö, som tillverkar tak-, fasadplåt och takavvattningsprodukter.
De senaste två åren har Areco genomfört sju storförvärv i Sverige och Danmark, och har en omsättning som närmar sig två miljarder kronor.
Läs mer: Skånsk stålkoncern inleder bygget av en ny plåtfabrik
Fakta

Areco-koncernen

Säte: Malmö.

Antal anställda: 200.

Antal bolag: nio helägda och tre delägda bolag i Sverige, Polen och Danmark.

Beräknad omsättning 2018: drygt 1,7 miljarder kronor.

Gå till toppen