Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lugi herr

Veteranen matchvinnare: ”Jättekul kuliss att spela inför”

Tre räddningar inom loppet av sex minuter vände matchen mot Kristianstad. Oscar Jensen var bäst när det gällde efter en motig start på kvällen i Arenan.
– Man får aldrig sluta tro. Det svänger så snabbt i handboll, så man måste verkligen vara på tårna hela matchen, sa Lugimålvakten.

Oscar Jensen kom in i ett stim lagom till när Lugi behövde gå ifatt och förbi Kristianstad.
Tränaren Tomas Axnér valde Josip Cavar som startman mellan stolparna, men kastade in veteranen Oscar Jensen, 35, efter paus. Länge såg det ut som om inte heller han skulle göra någon större skillnad den här högklassiga handbollskvällen i Arenan med drygt 3000 på läktarna.
– Det känns klyschigt att säga det, men det är små marginaler som avgör så här täta matcher och i dag var de på vår sida, sa Oscar Jensen.
Med kvarten kvar ledde Kristianstad med 23–20. Då räddade Oscar Jensen skott från först Tim Sørensen och sedan två gånger om från Stig-Tore Moen Nilsen. Samtidigt kunde Lugi gå ifatt och förbi till seger med 26–25.
– Vi får till försvarsspelet bättre i andra. Sedan får jag tag på några bollar och det hänger ofta ihop.
Hur kul är det att förlänga den här semifinalserien och få en hemmamatch till?
– Det är så klart skitkul att det inte kan avgöras i tre raka. Inramningen i dag med alla Lugister som kommer hit plus alla Kristianstadbor, är en jättekul kuliss att spela inför. Jag ser fram emot att göra det en gång till.
Gå till toppen