Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lugi dam

Inte klar med Lugi: ”Vill härifrån med final och guld”

Jenny Carlson är förlorad för Lugi, men inte färdig med laget än. – Jag vill ju komma härifrån med en final och ett guld, så det är så jäkla skönt att vi är på banan igen, sa hon efter skrällen mot H65 Höör.

Jenny Carlsson tog fajten med Höörs försvar och landade på tre mål..
Den 25-åriga mittnian inledde målskyttet på straff och fortsatte att spela inspirerat när Lugi reducerade till 1–2 i semifinalserien genom att bortaslå H65 Höör med 24–20.
Med storskytten Hannah Flodman borta på grund av sjukdom tappade Lugi offensiv kraft.
– Men det var bara för alla oss andra att kliva fram. Det var sista chansen och då finns det inte så mycket att göra, vi måste vara där, det går inte att spara på någonting, sa Jenny Carlson.
Själv bidrog hon med tre mål. Vassast av alla var Melissa Petrén med sex, Ebba Engdahl och Sara Olofsson gjorde fyra vardera, åtta spelare bidrog framåt med mål, men framförallt var det en lagseger där ett utgrupperat och aggressivt försvarsspel nästan paralyserade H65.
– Vi kör hela vägen, vi kliver och sätter stopp för dem och kanske ger dem lite av deras egen medicin, konstaterade Jenny Carlson.
Efter fem säsonger i Lugi väntar proffsspel i Danmark till hösten. I juli ansluter hon till sin nya klubb Ringköbing.
Men innan dess vill Jenny Carlson spela en SM-final på hemmaplan.
Många grymtar över att Malmö inte fick handbollsfesten i år, men Jenny Carlson är fostrad i Göteborgsklubben Kärra och har inget emot en guldmatch i Scandinavium.
– Jag har tre matcher kvar med Lugi, det är så jag ser det.
Först ska Lugi kvittera hemma i Lund på lördag, där Jenny Carlson avtackades i samband med Lugis skrällmatch mot Kristianstad i tisdags kväll.
– Vi satt och kollade på den matchen och alla blev inspirerade av det. Man kände bara glädje över det och att vi också ville vara där. Nu får jag spela en match till i Arenan och det ska bli jäkligt kul.
Gå till toppen