Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lugi dam

Lugi skrällde i Höör: ”Men vi är inte nöjda”

Lugi vann måstematchen på bortaplan mot H65 Höör, 24–20. Nu är det 1–2 i SM-semifinalserien.
– Kul såklart, men vi är inte nöjda. Det är ny match på lördag. Njut i dag, men sedan släpper vi denna matchen, sa lagkaptenen Olivia Löfqvist.

Det var segerdans på planen och segersång därefter i ett trångt omklädningsrum, där Lugitränaren Dragan Brljevic hjälpte till med dunka takten med ena handflatan i väggen innan han tog till orda och hyllade lagets desperation.
– Jag tycker inte att vi var tillräckligt desperata i de två första matcherna. Vi går på nittiofem procent och det räcker inte mot H65, de är så pass bra, vi måste komma upp i hundratio och det tycker jag vi gör i dag, sa han.
Det var vinna eller försvinna som gällde för Lugi och laget spelade inspirerat i första halvlek.
H65 drog upp tempot och hade snart ett par måls ledning, men Lugi lät sig inte stressas, utan jobbade lugnt och metodiskt både i försvar och anfall.
H65 försökte rycka och fick en liten lucka, men Lugi jobba sig in i matchen gång på gång.
Ett aggressivt utgrupperat försvar gjorde det jobbigt för H65. Och målvakten Ida Nilsson började rada upp räddningar efter en tung start.
Med tio minuter kvar att spela hade Lugi kämpat sig till initiativet och ledde med fyra bollar, 19–15.
Dragan Brljevic dirigerade och vevade vid sidlinjen – och njöt inombords.
– Vi har inställning och attityd, vi kliver för varandra, vi sliter och skrapar knän för varandra, från första början kände man att i dag är vi fan här, sa han.
Lugis Jenny Carlsson på genombrott mot H65:s Emma Lindqvist.Bild: AVDO BILKANOVIC
De regerande svenska mästarna från Höör var definitivt skakade i sin i stort sett fullsatta hemmahall. H65 var tvungna att ösa på och kröp närmare. Men Lugi hade bestämt sig och kunde hålla undan till seger 24–20.
– Vi håller oss till vår plan och minskar våra tekniska fel, så de får inte så många kontringar som de brukar få mot oss. Vårt försvar började redan i anfall, konstaterade Dragan Brljevic.
Lagkaptenen Olivia Löfqvist njöt av att ha fått stopp på H65.
– Vi har vikt ner oss tidigare, inför den här matchen snackade vi om att vi ska tro på det i sextio minuter och det gjorde vi.
– Vi är noggranna framåt och får dem i uppställt spel, de kontrar inte på oss och vi har dem bakåt. Sedan är det klart att de gör mål, alla lag gör mål, men det är i fas ett och fas två de är som starkast.
Gå till toppen