Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmös dessertmästare kan prisas för ”Årets konditori”

Han har vunnit ”Dessertmästarna” och prisats som ”Årets skånska stjärna”. Nu står det klart att Joel Lindqvists Malmösatsning Mat- och chokladstudion dessutom har chansen att kamma hem White Guide Cafés pris för ”Årets konditori”.

Joel Lindqvist.Bild: Emma Larsson
Konditorn Joel Lindqvist slog igenom stort för fyra år sedan när han vann tv-programmet ”Dessertmästarna” i Kanal 5. Då jobbade han i Köpenhamn på restaurangen No 2 med blev efter tävlingen rekryterad till tjänsten som pastry chef på Malmö Lives restauranger Kitchen & Table och Eatery Social Taqueria.
2016 slog Joel Lindqvist upp portarna för Mat- och chokladstudion på Amiralsgatan 18 i Malmö och lämnade tjänsten på Malmö Live.
– Det ska bli en bas för alla mina aktiviteter och projekt. Jag ska ha försäljning av choklad, praliner, kakaosmör, bakelser och tårtor. Men också köra chokladprovningar, kurser och dessertcatering, sade Joel Lindqvist till Dygnet Runt då.
Läs också Malmös dessertmästare satsar själv – lämnar Malmö Live
Mat- och chokladstudion rankas redan som ett av Malmös bästa kaféer i White Guides kaféguide. Nu har verksamheten dessutom chansen att kamma hem pris för ”Årets konditori”.
”Ett fokus på medvetet valda riktiga råvaror är en gemensam nämnare för alla konditorier i den svenska toppstriden. Att vi ser mer innovation och säsongstänk i kondisdiskarna än någonsin är en inspirerande utveckling som driver branschen framåt” säger Lena Ilkjær, chefredaktör för White Guide Café, i ett pressmeddelande.
Läs också Sju Malmökaféer nykomlingar i White Guide
När Skånska gastronomipriset delades ut i januari kammade Joel Lindqvist hem priset ”Årets skånska stjärna” med motiveringen ”Med en trollkarls känsla för livets allra godaste har vår skånska stjärna skapat kreationer och smaksensationer vi inte trodde var möjligt. Det gastronomiska Malmö är byggt av choklad och Joel Lindqvist är dess byggmästare.”
Vilket konditori som utses till årets bästa tillkännages på White Guide Cafés gala i Göteborg den 14 maj.
Läs också Hela listan: Här är Malmös 25 bästa kaféer

Här är de nominerade till ”Årets konditori” 2018:

Mat- och chokladstudion, Malmö
Brogyllen, Göteborg
Güntherska Hovkonditori & Schweizeri, Uppsala
Nilssons konditori och bageri, Oskarshamn
Vete-katten, Stockholm
Gå till toppen