Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är Redhawks målvaktspar för nästa säsong

Malmö Redhawks målvaktspussel är klart. Det blir Cristopher Nihlstorp som bildar par tillsammans med Oscar Alsenfelt.
Cristopher Nihlstorp blir kvar i Malmö Redhawks.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Redhawks hade tre målvakter inför kommande säsong. Frågan var vem som skulle backa upp Oscar Alsenfelt, som får anses som given och har ett kontrakt till 2020.
Cristopher Nihlstorp tillbringade större delen av säsongen på skadelistan efter en höftoperation, men 34-åringen har ett gällande avtal till 2019.
Tex Williamsson var utlånad till Leksand under säsongen, men även 27-åringen satt med ett bindande avtal till 2019.
Enligt vad Sydsvenskan erfar har nu Redhawks hittat en lösning på målvaktsfrågan.
Det blir Cristopher Nihlstorp som blir kvar i Redhawks. Endast detaljer återstår innan allt är klart och det ska vara en mer långsiktig lösning, vilket indikerar att Nihlstorps ekonomiskt sett relativt tunga kontrakt kanske läggs ut över ytterligare en säsong.
Allt talar då för att Redhawks når en uppgörelse med Tex Williamsson, som innebär att denne får någon slags kompensation och fritt fram för att leta ny klubb.
Cristopher Nihlstorp har haft två motiga säsonger i moderklubben, men når han efter höftoperationen upp till tidigare standard finns det en del att hoppas på för Malmö Redhawks. Han har trots allt två SM-guld (Färjestad och Växjö) samt en AHL-titel i prisskåpet.
Gå till toppen