Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Hipps familjeföreställning blir en del av Sommarscen

Unga teaterns familjeföreställning ”Hipp family” lämnar teaterscenen och ger sig ut på grönbete. Under två kvällar intar föreställningen Pildammsteatern som en del av Sommarscen.

Lilja Fredriksson, Sven Boräng och Kristin Amparo intar Pildammsteatern i sommar.Bild: Bodil Johansson Sven-Erik Svensson
”Hipp family" innehåller alltifrån musiknummer till dramatik, humor, dans och sång. Föreställningen är en barnvariant av ”Hipp night”, Malmö stadsteaters hyllningskväll till scenkonsten.
– I det gamla Hipphuset i Malmö finns Unga teatern som en del av Malmö Stadsteater. Här arbetar artister, musiker och skådespelare i ett ständigt mörker i det konstgjorda ljuset från strålkastarna. Att nu få släppa ut dessa bleka artister i Pildammsparkens ljus och natur och möta publiken är ett sant nöje. Jag är så glad för att Sommarscen och Unga teatern i år kan samarbeta omkring denna brokiga och fantastiska show för barn, vuxna och alla sorters familjer, säger Sara Cronberg, konstnärlig ledare för Unga teatern, i ett pressmeddelande.
Läs också Rutinerade allsångsledare blir gästbokare för Sommarscen
Föreställningen kommer att uppdateras för Sommarscen. Bland annat byts en av de två värdarna ut. Skådespelaren Lilja Fredriksson, känd från bland annat ”En annan värld” och ”Cringe marmelade” på Malmö stadsteater, ersätter tv-profilen Amelie Nörgaard och blir skådespelaren Sven Borängs nya parhäst.
I föreställningen medverkar dessutom sångerskan Kristin Amparo, som under våren har synts i Nina Perssons politiska kabaréprojekt ”Vinnaren tar allt”. Liveorkestern Familjebandet, i ledning av kapellmästare Annika Bjelk, följer med ut i det gröna.
– När jag såg ”Hipp family” på Hipp tänkte jag att det hade varit en perfekt föreställning för Pildammsteatern. Unga Teatern/Malmö Stadsteater gick igång på idén och nu är de i full gång med att skapa en helt unik Sommarscen-variant. Vi hoppas att många barn och vuxna, speciellt de som inte fick biljetter när den spelades sist, ska komma. Vi räknar med hårt tryck så därför visar vi den två gånger, säger Anna Novovic, konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö, i ett pressmeddelande.
Sommarversionen av ”Hipp family” intar Pildammsteatern den 19 och 20 juni klockan 19.
Gå till toppen