Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Somfy öppnar smarta hem-butik i Malmö

Globala digitala jättar som Apple, Google och Amazone satsar på röststyrning och produkter för smarta hem. I Malmö samlas de alla under samma tak hos Somfy som nysatsar i Hyllie.

Samir Diaz är butiksansvarig för Somfys satsning i Hyllie i Malmö.
– Våra konkurrenter är onlinebutiker, hos oss kan man komma och prova och diskutera. Vi har funnits ett tag i Hyllie men har knappt synts. Nu öppnar vi butik och satsar på att visa både oss och produkterna tydligare. Som butik är vi först ut i Sverige, säger Samir Diaz som är butiksansvarig för Somfys satsning i Hyllie i Malmö.
Smarta hem-produkter är solskydd, säkerhetslösningar, belysning, klimatsystem och dörrar som styrs genom appar från distans eller i hemmen. Somfy producerar egna produkter men säljer också andras varor och samarbetar brett. I ett partnerskap med Apple knyts Apples hem-app ihop med Somfys produkter. Företagets produkter kan också röststyras både med Amazon Alexa och Google Home.
– Vi är ensamma om att ha allt samlat under samma tak. Vi har också ett öppet koncept som vi kallar ”Hem, smarta hem” där vi nördar samlas, äter pizza och diskuterar hemautomatisering. Vi träffas en gång i månaden, alla är välkomna.
Vid nästa träff gästar Malmöföretaget Minut som har utvecklat en innovativ larmdosa som kan upptäcka både brand och inbrott genom att analysera ljud. De ska då också prata om bolagets framgångar och motgångar.
Läs mer: Skånskt larmbolag tar rygg på globala försäkringsjättar
Fakta

Somfy

• Ägs av en fransk koncern.

• Det svenska bolaget har säte i Malmö.

• Omsatte 68 753 000 kronor år 2016 och sysselsatte 19 personer.

Gå till toppen