Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

18-åring döms till fängelse efter våldtäkt i Lomma

En 18-åring döms nu till fängelse efter en våldtäkt i Lomma i somras. En 17-åring som också var med vid brottstillfället döms för sexuellt tvång.

En 18-åring har dömts i Lunds tingsrätt efter en våldtäkt i Lomma.Bild: Hussein El-alawi
De två killarna var på besök hos den då 16-åriga tjejen i Lomma kvällen den 18 juli förra året. 18-åringen var bekant med henne, och eftersom hennes föräldrar inte var hemma hade de tillsammans bestämt sig för att umgås och dricka alkohol hemma hos henne.
Kvällen urartade snabbt. Killarna försökte tvinga i tjejen alkohol och tafsade på henne. Slutligen genomförde den ena av dem våldtäkten.
Efter att de gått berättade tjejen för sina föräldrar och en vän vad som hänt. Polis kontaktades dagen därpå och tjejen fick följa med till Kvinnokliniken där man kunde samla in teknisk bevisning. På hennes kropp fanns då flertalet blåmärken, bland annat mellan brösten och runt munnen.
Efter några dagar kunde de båda misstänkta gripas, och den idag 18-åriga killens DNA matchades mot den tekniska bevisning som samlats in efter våldtäkten.
Både 17-åringen och 18-åringen nekar till att någon våldtäkt inträffat och har i förhör sagt att de var så alkoholpåverkade den aktuella kvällen att de inte minns vad som hänt.
Men i åklagarens bevisarsenal fanns bland annat meddelanden från 18-åringen till brottsoffret som skickats samma kväll. Där ber han om förlåtelse och skriver att han var så full att han inte kunde kontrollera sig.
17-åringen döms nu för sexuellt tvång och skadegörelse till ungdomstjänst i 60 timmar.
18-åringen döms för våldtäkt till skyddstillsyn och fängelse i två månader. När tingsrätten skulle besluta om straffet tog man hänsyn till hans ålder. Han har själv hävdat att han var 16 år när brottet inträffade. Men Lunds tingsrätt har tagit del av information från Migrationsverket som istället menar att han då var 17 år.
Åklagaren yrkade på att 18-åringen skulle dömas till utvisning, men tingsrätten har avslagit det yrkandet.
Gå till toppen